full screen background image
Keresés
2019 július 22 - hétfő
  • :
  • :

Nemzetközi folklórfesztivál kezdődik Pécsen

Nemzetközi folklórfesztivál kezdődik Pécsen

Pécs, 2015.08.14. Hét magyarországi és öt külföldi táncegyüttes mintegy négyszáz táncosa mutatkozik be a Déli Kapu Nemzetközi Folklórfesztiválon, amelynek negyedik alkalommal, augusztus 17. és 20. között ad otthont Pécs.

A gálaelőadások a Széchenyi térről induló zenés-táncos felvezetőt követően este fél nyolckor kezdődnek, a helyszín hétfőtől szerdáig a Káptalan utcai szabadtéri színpad, csütörtökön a Dóm tér lesz – írta a Déli Kapu Folklórszövetség az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.

A szervezők kiemelték: hétfőn a franciaországi Pastourelles de Campan, a boszniai HKUD Bolisevica Duzice, valamint a szekszárdi Bartina Néptáncegyüttes szórakoztatja a közönséget.

Kedden a litvániai “VETRA” Klaipeda és “Ringis”, a lengyelországi SZPIT Poloniny és a pécsi Tanac Táncegyüttes, szerdán újra a francia, a litván társulat, az erdélyi Hajdina Néptáncegyüttes, valamint a Hosszúhetényi Hagyományőrző Együttes lép színpadra – tették hozzá.

A zárónapon sorra kerülő Magyarok kenyere folklórgálán a Bátai Sárköz Néptáncegyüttes, a Leőwey Táncegyüttes, a Mecsek Táncegyüttes, a Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház közreműködik, a zenét a Csurgó zenekar szolgáltatja.

A fotón a lengyelországi SZPIT Poloniny táncegyüttese
Read previous post:
Close