full screen background image
Keresés
2020 február 24 - hétfő
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Népszerű volt az első bátaszéki aszfaltrajzverseny

Népszerű volt az első bátaszéki aszfaltrajzverseny

2019.09.18. A Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság az elmúlt hétvégén rendezte meg az első tűzoltó aszfaltrajzversenyt, melyre négyfős csapatok jelentkezhettek óvodás és általános iskolás korcsoportban.

A rendezvényt dr. Bozsolik Róbert polgármester és dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta meg és mindketten üdvözölték a kezdeményezést. A tűzoltóság utcája ezt követően kezdett elszíneződni, a kis rajzművészeknek egy órájuk volt, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és rajzaikon keresztül megmutassák, hogy képzelik el a tűzoltók mindennapjait és munkáját.

Az elkészült műveket hozzáértő bizottság osztályozta, Gaszner Ferencné rajzpedagógus és Vörös Július grafikus szakmailag zsűrizték a rajzokat, míg Tóth József és Ill Linetta a tűzoltó szemével vették górcső alá őket.

A szervezők nem titkolt célja a tűzoltói hivatás népszerűsítése volt a rendezvény meghirdetésekor. A szakma elismertségét mi sem bizonyítja jobban, mint a bátaszéki tűzoltóság által meghirdetett programok népszerűsége, melyeken rendre szép számmal vesznek részt gyerekek és szüleik egyaránt. Az első aszfaltrajzversenyre három óvodás és hat általános iskolás csapat nevezett, így harminchat gyermek színezte a Hunyadi utca aszfaltját egyszerre.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close