full screen background image
Keresés
2018 december 17 - hétfő
  • :
  • :

Nyárbúcsúztató hajókirándulás indul a Gemencben

Nyárbúcsúztató hajókirándulás indul a Gemencben

2017.08.15. Nyárbúcsúztató hajókirándulásokat szervez a Gemenc Zrt. augusztus 20-án, amelyeken a természetkedvelők az ártéri erdő madárvilágával ismerkedhetnek meg.

2018hirdetés

Az erdőgazdaság tájékoztatása szerint az ünnepen három sétahajójáratot indítanak a Gemenc Duna-parti kikötőből, amelyet a gemenci erdei vasúton, a keselyűsi fogadó épülettől közelíthet meg az utazó közönség. A csaknem egyórás vízi kirándulás alatt szakvezető mutatja be a erdő természeti értékeit, az érdeklődők megcsodálhatják a sokszínű madárvilágot, kis szerencsével gímszarvast, vaddisznót is láthatnak – írták.

A résztvevők többek közt a víz felett köröző réti sasokat, fekete gólyákat, a sekélyebb homokpadoknál kócsagot, szürke gémet, récéket figyelhetnek meg, az ügyesebbek pedig jégmadarat is felfedezhetnek – mondta Csontos Péter, a Gemenc Zrt. turisztikai és marketing osztályának vezetője az MTI-nek.

Az ünnepi hétvégén a Gemenc Zrt. pörbölyi ökoturisztikai központ Gemenc kincsei című, interaktív kiállítása, a nagyrezéti méhészeti gyűjtemény, a lassi halászati kiállítás, a Molnárka tanösvény, valamint az erdei vasút menetrend szerinti járatai is várják a kirándulókat.

MTI
Read previous post:
Close