full screen background image
Keresés
2020 március 31 - kedd
  • :
  • :

Nyereményakciónak álcázott csalásra figyelmeztet a megyei rendőrség

Nyereményakciónak álcázott csalásra figyelmeztet a megyei rendőrség

2016.11.16. A szolgáltatók nem folytatnak olyan nyereményakciót, amelynek során a kisorsoltak a nyereményüket telefonfeltöltés, vagy pénz befizetése ellenében kaphatják meg – hívja fel az állampolgárok figyelmét a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Több alkalommal követtek el csalást ismeretlenek különböző sértettek sérelmére az elmúlt hónapokban, ezért a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a lakosságot, hogy fogadják meg az alábbi tanácsait.

A szolgáltatóknál nem létezik olyan nyereményakció, amelynek során a kisorsolt személy a nyereményét készpénz befizetése, vagy telefonos feltöltés ellenében kaphatja meg. Ha a hívó fél önmagát egy szolgáltató munkatársának adja ki, majd közli, hogy a hívott személy egy nyereménysorsoláson nagyobb összeget nyert, akkor nagy valószínűséggel bűnelkövető és szándéka kizárólag a hívott fél tévedésbe ejtése, valamint pénzének megszerzése. Stílusuk gyakran megnyerő, meggyőzően érvelnek, valamint hanghordozásuk is hasonló, mint a szolgáltatóké.

A rendőrség kéri, akik ilyen hívást kapnak, ne kövessék az utasításokat, ne töltsenek fel összegeket a megadott telefonszámra, és ne fizessenek a hívónak. Arra is figyelmeztetik a polgárokat, hogy ne adják meg saját bankszámlájuk, bankkártyájuk azonosítóit.

Amennyiben ilyen hívást fogadnak, jegyezzék fel a hívás időpontját, esetleg a hívó telefonszámát, majd azonnal tegyenek bejelentést a rendőrség 112-es telefonszámán.
Read previous post:
Close