full screen background image
Keresés
2018 október 18 - csütörtök
  • :
  • :

Nyolcezer vendég Szekszárd Város Napján

Nyolcezer vendég Szekszárd Város Napján

2017.08.30. A forró, nyári időjárás ellenére mintegy 8000 látogatót vonzott az idén másodszor, augusztus 26-27-én megtartott Szekszárd Város Napja, mely változatos és színes programkavalkádot kínált a Béla király téren. A rendezvény különlegessége abban rejlett, hogy az esti nagykoncertek kivételével valamennyi fellépő és közreműködő szekszárdi, vagy szekszárdi kötődésű volt. Így a két napos rendezvény igazi „szekszárdi ünneppé” vált a városlakók számára.

2018hirdetés

Szombat reggel a Babits Mihály Kulturális Központ, és a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület közös szervezésében megvalósuló városismereti vetélkedővel indult a programsorozat. A játékos versenyre öt iskola 12 csapata nevezett be, a győztes a PTE IGY Gyakorlóiskola 7-8. osztályos tanulói lettek. Délután gyermekelőadások, koncertek, sztárfellépők szórakoztatták a közönséget a Béla király téri színpadon.

Az esti koncert előtt Ács Rezső Szekszárd polgármestere köszöntötte az ünneplőket, majd színpadra lépett Péter Szabó Szilvia, akinek többezres közönség tapsolt a két órás, fergeteges nagykoncerten. A nyári estét retro disco zárta, majd vasárnap reggel ismét a családoké volt a főszerep. A nézőtér megtelt, és sok száz kisgyermek tapsolt a Pódium Színház mesejátékának. Nagy sikere volt a nyári hőségben, a habpartinak, majd a délután folyamán a Bartina Néptáncegyüttes előadásának is. A koncertek és mozgásművészeti bemutatók sorát az Animal Cannibals zenekaros, élő produkciója zárta.

Péter Szabó Szilvia 100 perces élő nagykoncertet adott. Fotó: Kovács Eleonóra.

Az esti fellépőknek, Ács Rezső polgármester és Zsikó Zoltán ügyvezető igazgató, egy-egy palack kiváló szekszárdi borral köszönte meg az előadást.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, idén is megszervezték a zseblámpás éjszakai kalandtúrát. Szombat és vasárnap este, sötétedés után indultak a résztvevő csapatok, akiknek izgalmas kalandban volt része a belvárosban, közben pedig felfedezhették Szekszárd apró szépségeit, olyan részleteket, amik mellett nap mint nap elsétálunk, de a hétköznapok forgatagában nem figyelünk fel.

Szekszárd Város Napján a kulturális szórakozást helyi étkesek, borászok minőségi kínálata, kézműves mesterek portékái és foglalkozásai egészítették ki. A rendezvény házigazdája, a szekszárdi születésű Abaházi Csaba volt, aki nagy örömmel mutatta be a városa kulturális értékeit, tehetségeit és sokszínűségét.

Az Animal Cannibals vasárnap esti koncertjéről Retkes Tamás készített fotókat – kattintson!

Forrás: Babits Mihály Kulturális Központ. Fotó: Kovács Eleonóra – Babits Mihály Kulturális Központ – kattintson a további képekért!
Read previous post:
Close