full screen background image
Keresés
2019 március 23 - szombat
  • :
  • :

Olasz győzelem született a 42. Gemenci Nagydíj első napján

Olasz győzelem született a 42. Gemenci Nagydíj első napján

2016.05.27. Bejött a papírforma, az olasz Delio Gallina Colosio csapata tört az élre a 42. Gemenci Nagydíj pénteki mezőnyversenyén.

A verseny mezőnye, mely délután fél ötkor rajtolt el a Béla király térről, szinte együtt ért célba hét óra után nem sokkal. A verseny alatt azonban nem mindig volt ennyire együtt a mezőny. Féltávon egy 15-20 fős boly előnyre tett szert, ám nem sokkal később ismét beérték őket az üldözők – mondta el Steig Csaba szervező a díjátadón. Kölesdet elhagyva aztán ketten ismét elléptek, a 6-os út szekszárdi bevezető szakaszán még 100-150 méter előnyük volt, majd ismét beérte őket szinte a teljes mezőny.

Sygnus Kupa 123 km-es mezőnyverseny a Szekszárd-Harc-Medina-Szedres-Kölesd-(3x)Harc-Szekszárd útvonalon.

Az első két helyen végül az olasz Delio Gallina Colosio két versenyzője ért célba. Steig Csaba szerint ezzel érvényesült a papírforma, ugyanis az olaszok nagyon erős csapattal érkeztek. Ezzel azonban még semmi sem dőlt el, a verseny holnap Pakson, illetve Szekszárdon folytatódik, valamint vasárnap rendezik meg a Nagydíj negyedik mezőnyversenyét.

A verseny első szakaszát, a Sygnus Kupát Francescio Delle Donne, a Delio Gallina Colosio versenyzője nyerte meg. Második lett csapattársa, Mattia De Mori, míg harmadikként Rok Korosec, a Ljubljana-Radenska versenyzője ért célba.

A sárga pólót, mely az összetettben való vezetésért jár, ugyancsak a – szakaszgyőztes – Francescio Delle Donne kapta. A legjobb sprinternek járó zöld pólót Stijns Wayne, a luxemburgi Team Differdange-Losch kerékpárosa, míg csapattársa, Tintori Devid a legjobb hegyi hajráért járó piros – pöttyös – pólót húzhatja magára. A legjobb magyarnak járó kék pólót Loavassy Krisztián, ugyancsak a Team Differdange-Losch versenyzője szerezte meg.

Mint azt korábban megírtuk, a nemzetközi országúti többszakaszos versenyt, melynek össztávja 380 kilométer, kilenc ország mintegy 160 kerékpárosa részvételével tartják meg. Összesen kilenc ország tizennyolc – 4-6 fős – csapata méreti meg magát a Nagydíjon, ahol tíz külföldi és nyolc hazai csapat, valamint egyéni indulók vesznek részt.

42. Gemenci Nagydíj – Sygnus Kupa eredmény

1.Francescio Della Donne – Delio Gallina Colosio
2. Mattia De Mori – Delio Gallina Colosio
3. Rok Korosec – Ljubljana-Radenska

Gemenci Nagydíj 2016 – program

A rajtról készült képgalériát itt találja – kattintson!

Forgalomkorlátozások lesznek a Gemenci Nagydíj idején

Törölte a Gemenci Nagydíjat az idei versenynaptárból a kerékpáros szövetség

A képeken a díjkiosztó. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close