full screen background image
Keresés
2018 július 21 - szombat
  • :
  • :

Önkéntesek ezrei fogtak össze Szekszárdért

Önkéntesek ezrei fogtak össze Szekszárdért

2016.04.16. Sok szekszárdi önkéntes csatlakozott az önkormányzat hívószavára a péntekre és szombatra meghirdetett tavaszi nagytakarításhoz.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

Népes csapat indult közös munkára a kellemes tavaszi napsütésben péntek kora délután a Garay térről. Az önkormányzati dolgozók, közmunkások és civilek a város által meghirdetett tavaszi nagytakarítás apropójából serénykedtek. A csapat tagjai a Béla király téren át a Kálvária kilátóig haladva minden az útjukba kerülő szemetet zsákokba gyűjtött. Nem csak a fent leírt útvonalon, szinte az egész városban lehetett – a közterületeken eldobott – szemetet gyűjtő önkéntesekkel találkozni.

Az önkormányzat által szervezett Második Tavaszi Nagytakarításhoz közel háromezer szekszárdi csatlakozott – mondta el a Kadarka.net kérdésére az akció kezdete előtt tartott rövid sajtótájékoztatón Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.  A tavaszi nagytakarításon résztvevő legnépesebb csapat oklevelet kap a város megtisztításában végzett munkájáért a várostól –  tudtuk meg a városvezetőtől.

Ács Rezső polgármester és Karaszi Péter, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. Fotó: Kadarka.net

A felszedett szemetet az önkormányzat kommunális cége a város területén kijelölt negyvenöt gyűjtőpontról szállította el. Így senkinek sem kellett sokáig cipelnie a zsákokat, melyeket az önkormányzat biztosított azoknak, akik arra igény tartottak.

Ács Rezső maga is szerszámot, nevezetesen kefét ragadott, hogy a Garay téri sétálóutca – teraszokat határoló – falainak megtisztításából kivegye részét.

A péntekre és szombatra meghirdetett nagytakarítás alkalmával sok civil szervezet, baráti társaságok, különféle közösségek szorgoskodtak a város közterületeinek megtisztításán, a programon a katasztrófavédelem is részt vett. A tűzoltók amellett, hogy gyűjtötték a szemetet és jelentős vízkészletükkel segítették a munkát, délelőtt az Energiaparknál várták az iskolásokat, akik számára mindig élmény beülni egy tűzoltóautóba. Mint megírtuk, az Újvárosi Római Katolikus Társaskör pedig arra kért minden újvárosit, hogy tegye rendbe saját háza környékét, illetve, hogy vegyenek részt a nagytakarításon.

Szintén április 16-án szombaton egyébként szelektív lomtalanítást is tartottak a városban.

Fotó: Kadarka.net

 

 
Read previous post:
Close