full screen background image
Keresés
2020 február 22 - szombat
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Önkormányzati segítséggel újítják fel a Balassa János kórház gyermekosztályát

Önkormányzati segítséggel újítják fel a Balassa János kórház gyermekosztályát

2017.05.10. Több mint tízmillió forint értékben kezdődnek felújítási munkák a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályán. A felújításhoz szükséges pénzt a szekszárdi önkormányzat biztosítja.

A város kiemelt figyelmet kíván fordítani az alap egészségügyi és a kórházi ellátás biztosítására. Az elmúlt években orvosi rendelők újultak meg és újulnak meg Szekszárdon. Ezzel párhuzamosan az önkormányzat az országban egyedülálló módon közös gondolkodást indított el a kórház vezetésével. Az erről szóló dokumentum pedig kiszélesítette az együttműködés körét – mondta el Ács Rezső a gyermekosztály felújításáról tartott szerda reggel sajtótájékoztatón. Mint azt hozzátette, a közös gondolkodás és az együttműködés keretében festették ki a Rendelőintézetet és ennek a közös gondolkodásnak az eredménye a parkolási rendszer újragondolása is.

Azzal kapcsolatban, hogy az önkormányzat miben tud hozzájárulni az ellátás javításához, a kórházra támaszkodnak, hiszen ők tudják, hogy mely területeken van a legnagyobb szükség a segítségre.

A kisgyermekek, gyermekes családok sorsa kiváltképp fontos a város számára, ezért biztosítják a város költségvetése terhére minden szekszárdi számára ingyen az ultrahangszűrést, és ezért szereltek fel az Újszülött osztályt közösen a Rotary Clubbal. Ezt az utat szeretnék tovább járni, amikor a kórház megkeresése nyomán segíteni szeretnék a Gyermekosztály felújítását – tudatta Ács Rezső.

Mint arról tájékoztatott, a Közgyűlés döntése nyomán az önkormányzat saját forrásból 10,5 millió forintot biztosít a felújításhoz.

A képen (jobbról): Dr. Németh Csaba, Ács Rezső, dr. Harangi Ferenc és dr. Fathi Khaled. Fotó: Kadarka.net

Dr. Németh Csaba főigazgató elmondta, a Gyermekosztály a 80-as, évek végén épült, így a kórházi épületek között újabbnak számít, ám az igények változnak és az elmúlt három évtized is nyomot hagyott az épületen. Ezért aztán egyrészt mostanra már ráfér a komfortosítás, másrészt szakmai szempontok is indokolják a felújítást. Az önkormányzat által biztosított 10,5 millió forint komoly segítség, az összegből látványos, és a mindennapi működés során hasznos felújításokat lehet elvégezni – hangsúlyozta dr. Németh Csaba.

A pénzből kórtermeket festenek ki, csaptelepeket cserélnek le a kórtermekben, ami növeli a komfortérzetet és javítja a higiéniai körülményeket. Az összeg egy részéből egyes kórtermekben pihenő-, alvóhelyeket alakítanak ki a szülők részér úgy, hogy mindez ne zavarja a betegellátást. Szeretnék, ha a kórtermek legalább egy részében kényelmes és kulturált pihenési lehetőséget biztosítani a szülőknek. Ezen túlmenően a fertőzőbetegek elkülönítésére alkalmas kórtermeket hoznak létre azáltal, hogy külön vizesblokkokat létesítenek az ilyen betegséggel küzdő gyermekek részére. A maradék pénzből pedig további állagmegóvási munkákat végeznek el. A felújításokkal az év végéig végeznek – tudatta a főigazgató.

Dr. Harangi Ferenc az osztály nevében megköszönte a segítséget a városnak és elmondta, azon lesznek, hogy a felújítási munkák ne zavarják a betegellátást. Hozzátette, a nyár és az ősz alkalmas az ilyen munkák elvégzésére, hiszen a „nagyüzem” januárban, februárban, illetve márciusban van az osztályon. Dr. Fathi Khaled arról szólt, hogy a pihenőhelyek kialakítása lényeges, mert fontos, hogy a szülők a gyermekekkel maradhassanak a kórházban, hiszen ez a kezelés ideje alatt nagy támasz a kicsik számára.

A vezető képen a gyermekosztály. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close