full screen background image
Keresés
2020 augusztus 7 - péntek
  • :
  • :

Őrizetbe vettek egy nőt, aki családját bántalmazta

Őrizetbe vettek egy nőt, aki családját bántalmazta

2018.09.25. Őrizetbe vettek egy nagykónyi nőt, aki hosszú idő óta bántalmazta családját – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Tamási Rendőrkapitányság folytat eljárást egy 49 éves nagykónyi nő ellen, aki az elmúlt időszakban rendszeresen bántalmazta felnőtt lányát és édesanyját. A családtagok 2018. szeptember 23-án tettek bejelentést, hogy az asszony ismételten megverte őket. A rendőrök az eset előzményeit, körülményeit és a rendelkezésre álló tanúvallomásokat figyelembe véve a 49 éves asszonnyal szemben ideiglenes megelőző távoltartást rendeltek el. Ezt követően 2018. szeptember 24-én a bántalmazott lány ismét bejelentést tett a rendőrségre, hogy édesanyja újra megjelent a családjánál, és ismét hangoskodni kezdett. A nőt a Tamási Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették, és indítványozták vele szemben a szabálysértési elzárás büntetés alkalmazását.

Az asszony ellen a Tamási Rendőrkapitányság büntetőeljárást is kezdeményezett kapcsolati erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az ideiglenes megelőző távoltartást a rendőrség 72 óra időtartamra rendelheti el. A bántalmazó ez idő alatt köteles a bántalmazott életvitelszerű tartózkodására szolgáló ingatlant elhagyni, és oda az ideiglenes megelőző távoltartó határozat hatálya alatt nem térhet vissza. Az a személy, aki ezt megszegi, szabálysértést valósít meg, és a rendőrség az őrizetbe vételéről határozhat.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close