full screen background image
Keresés
2018 június 24 - vasárnap
  • :
  • :

Örömteli hírek érkeztek a Szekszárdi Kutyamenhelyről, de további segítségre is számítanak

Örömteli hírek érkeztek a Szekszárdi Kutyamenhelyről, de további segítségre is számítanak

2018.03.13. Egy évig is kitarthat az a nagy mennyiségű kutyatáp, melyet a Szekszárdi Kutyamenhely nyert egy pályázaton.  A táp második, egyben utolsó szállítmányát kedden kapták meg. A menhely most azoknak a segítségét várja, akik  raklapokat tudnak felajánlani.

kadarka_net_sound_cuveehirdetés

A Szekszárdi Kutyamenhelyet üzemeltető Tolna Megyei Állat- és Természetvédelmi Alapítvány még tavaly nyert a Mars Magyarország és a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség által közösen meghirdetett pályázaton összesen 16 tonna kutyatápot – mondta el Fiáth Szilvia, az alapítvány elnöke. Hozzátette, a felnőtt ebeknek való táp első 8 tonnás szállítmányát még tavaly novemberben kapták meg, a másik 8 tonnás szállítmány pedig kedden érkezett meg.

Fiáth Szilvia tudatta, a több millió forint értékű „nyeremény” nagy segítséget jelent az alapítvány számára, ugyanis ez a mennyiségű táp egy évre elegendő a menhelyi kutyák számára. Ugyancsak elmondta, sok állatbaráttól is kapnak tápot, amit ezúton is nagyon köszön. Egyben arra kérte azokat, akik a jövőben kutyatápot vinnének a menhelyre, hogy inkább kölyökkutyáknak való táppal segítsék munkájukat. Hozzátette, jelenleg mintegy 20 kölyökkutya van a menhelyen.

Az alapítvány elnöke arról is beszámolt, hogy raklapokkal is sokan segítették a közelmúltban  a menhelyet. A raklapokra a csapadékos időjárás nyomán a menhelyet elborító víz miatt volt, illetve van szükség. Ám mint mondta, továbbra is szükség volna raklapokra, melyekkel kicserélhetnék a kutyaházak alatt lévő, rossz állapotú raklapokat.

Szerencsére nem csak a nyereménytáp és a sok állatbaráttól kapott segítség ad okot a bizalomra a menhelyen. Fiáth Szilvia  egyéb jó hírről is beszámolt. Mint mondta, úgy tűnik, hogy a tavasz meghozta az örökbefogadási kedvet. A hétvégén ugyanis összesen hét – egy felnőtt és hat kölyökkutya – került új gazdához. Ezzel 222-re csökkent a menhelyen lévő ebek száma. Ám ez még mindig nagyon sok.

Emlékeztetett, csak akkor tudnak ismét ebeket fogadni, ha 200 alá csökken a menhelyen található kutyák száma, de „szekszárdi kötelezettségeiket” mindemellett is teljesítik.

Szekszárdi Kutyamenhely
Cím: Szekszárd, Bogyiszlói út 8.
E-mail: mallatvedo@gmail.com, kutyamenhely.info@gmail.com
Tel.: +36 20 981 05 58
Read previous post:
Close