full screen background image
Keresés
2018 május 25 - péntek
  • :
  • :

Ősszel készülhet el a Balassa János kórház új napelemparkja

Ősszel készülhet el a Balassa János kórház új napelemparkja

2017.04.13. Ősszel készülhet el a Balassa János kórház új napelemparkja, mely a Bródy Sándor utcai volt fűtőmű területén kap helyet.

polus_autohazhirdetés

A közbeszerzési kiírás már megtörtént, május végére, jelenleg az ajánlatok begyűjtése zajlik, nyár elejére megtörténhet a kivitelező kiválasztása – tudtuk meg Kiss Zoltán gazdasági igazgatóhelyettestől. Elmondta, bízik benne, hogy legkésőbb az ősszel elkészülhet a napelempark, mely évi 10 millió forint költségmegtakarítást eredményezhet a kórház számára.

Mint azt már megírtuk, a fűtőmű területén egy KEOP-os pályázat keretében napelempark épül 250 millió forintból. A 2100 napelem teljesítménye 550 kW/h lesz.

Ugyancsak beszámoltunk róla, hogy az egykori fűtőmű területén álló kéményt hétfőn irányított robbantással döntötték le. A kazánházház, illetve a hozzá tartozó – fémből és vasbetonból készült – kémény már közel öt éve nem működött. Ezért döntött a kórház arról, hogy mindkettőt lebontják. A hétfőn robbantással ledöntött kémény 44 méter magas volt. A robbantással egy vállalkozót bíztak meg.

A képen a kórház Bródy Sándor utcai épülete. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close