full screen background image
Keresés
2019 augusztus 17 - szombat
  • :
  • :

Összevonja két karát a Pécsi Tudományegyetem

Összevonja két karát a Pécsi Tudományegyetem

2015.06.25. Összevonja felnőttképzési és a Szekszárdon működő Illyés Gyula karát a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a következő tanév kezdetére, az intézmény szenátusának csütörtöki döntését egy erős, vonzó, új szakokat is kínáló kar létrehozása indokolta.

A PTE az egyetem vezetésének határozatáról az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében azt írta: az összevonással létrejövő kultúratudományi, pedagógusképző és vidékfejlesztési kar megőrzi és átörökíti mindazokat a szellemi, kulturális értékeket és hagyományokat, amelyeket a jogelőd karok létrehoztak.

Az integrációval folytatódnak az eddigi szekszárdi és pécsi képzések, vagyis a felnőttképzési és Illyés Gyula kar hallgatói tanulmányaikat a választott szakukon, képzési helyükön fejezhetik be, emellett azonban új oktatási programok indítására is lehetőség nyílik – tették hozzá.

Rámutattak: ilyen lesz a 2016-tól induló szőlész-borász mérnök szak, az élelmiszergazdasági és vidékfejlesztési új egyetemi egység pedig olyan profilt jelent majd, amely a térségi igények speciális kiszolgálásához is hozzájárulhat a jövőben.

A kar a hagyományos területeken, az óvodapedagógus- és tanítóképzésben, a felnőttképzési programok és a kultúratudományi képzések tekintetében is fejlesztéseket tervez, emellett a jelenlegi képzések új helyeken történő meghirdetésével szeretné erősíteni regionális jelenlétét – hangsúlyozták.

Kitértek arra, hogy az új tanév kezdetével létrejövő kar az idegen nyelvi képzésben is sokszínű lesz: német, angol és orosz nyelvű programokat kínál a magyar, valamint a folyamatosan bővülő külföldi hallgatói kör számára.

Forrás: MTI.
Read previous post:
Close