full screen background image
Keresés
2019 szeptember 16 - hétfő
  • :
  • :

Öt leendő Tolna megyei tűzoltó kezdte meg tanulmányait

Öt leendő Tolna megyei tűzoltó kezdte meg tanulmányait

2018.02.08. Öt leendő tűzoltó kezdte meg tanulmányait Tolna megyéből – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az ország négy rendészeti szakgimnáziumában összesen százharmincegyen kezdték meg tanulmányaikat az új típusú, a közös rendvédelmi alapfeladatokra is felkészítő tűzoltó-szakképzés keretében, mely már tizenkettedik alkalommal indult el.

A most beiskolázott hallgatók öt hónap alatt sajátítják el az egységes rendvédelmi alapozó modul és a tűzoltószakmai képzés ismeretanyagát. A 2012 szeptemberében elindított, új rendszerű tűzoltó-szakképzésben az azóta eltelt időszakban már több mint ezerháromszázan fejezték be eredményesen a tanulmányaikat.

A tűzoltó-alapkiképzés a rendőri tanintézetekben zajlik, így lehet ugyanis megteremteni az egységes rendvédelmi életpálya alapjait, ami azért is fontos, mert különböző élethelyzetekben közösen látnak el szolgálatot a tűzoltók és a rendőrök, akiknek így már a tanulás időszakában lehetőségük nyílik megismerni egymás tevékenységét, munkáját, és személyes kapcsolatokat tudnak kialakítani.

A képzésen azok vehetnek részt, akik teljesítettek minden felvételi követelményt, és a motivációs beszélgetések során a tűzoltószakmára leginkább rátermettnek, elhivatottnak tűntek.

Tolna megyéből öten kezdték meg tanulmányaikat a mostani félévben. Ők a szakmai vizsgák sikeres teljesítése után, a tervek szerint idén júliusban kerülnek majd a katasztrófavédelem hivatásos állományába.

Illusztráció: Kadarka.net
Read previous post:
Close