full screen background image
Keresés
2020 február 23 - vasárnap
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Ötezer látogatója volt a második Háry János Mesefesztiválnak

Ötezer látogatója volt a második Háry János Mesefesztiválnak

2017.05.30. A koncertek, a gólyalábas produkciók, a játszóparkok és az állatsimogató bizonyult a legnépszerűbbnek a szombaton és vasárnap második alkalommal megrendezett Háry János Mesefesztiválon.

Míg tavaly 3-4 ezren, addig az idén a becslések szerint mintegy ötezren vettek részt a Háry János Mesefesztivál programjain. A legtöbb érdeklődő vasárnap látogatott ki a mesefesztiválra – mondta el a Kadarka.net-nek Varga Dalma, a Babits Mihály Kulturális Központ művelődésszervezője. Mint azt hozzátette, a tavalyinál magasabb látogatószám elérésében feltehetőleg közrejátszott a kellemes hétvégi időjárás is.

Összesen hatvannégy program, több száz fellépő várta a gyermekeket.

Varga Dalma kérdésünkre tudatta, rendkívül népszerűnek bizonyult a MintAPinty Zenekar és a Csurgó Zenakar szombat esti koncertje, illetve a POM-POM Együttes fellépése, valamint az Iszkiri Zenekar vasárnapi zárókoncertje. Szintén nagy sikert aratott a Vaga Banda vásári forgatagot idéző, és a Langaléta Garabonciások, „Háry János, avagy a nagyot lépő obsitos” című gólyalábas előadása.

A képen a Vaga Banda szombat délelőtti gólyalábas előadása. Fotó: Kadarka.net

Látogatott volt „Négyszögletű Kerek Erdőben„ felállított három játszópark is. Itt Toma és csapata egy hatalmas szerkezete várta a gyermekeket, akik egy hatalmas, fából készült kar segítségével készíthették el saját festményüket.

A két nap alatt közel kétszáz óvodás és iskolás lépett színpadra a város intézményeiből.

A Fanyüvő ügyes parkban korabeli szerszámokat, eszközöket próbálhattak ki a gyerekek, miközben fa alapanyagokból, figurákat, játékokat, kulcstartókat és medálokat barkácsolhattak maguknak. A Paszulykerengőben pedig tréfás népi játékok összesített változata, tematikus kalandjátékok várták a kicsiket.

Hagyományos szerszámokat is kipróbálhattak a gyermekek. Fotó: Kadarka.net

Az idén is hatalmas sikere volt az állatsimogatónak, a gyermekek többek között lámát, alpakát, törpetehenet, mini shetland lovat és hortobágyi rackajuhot is láthattak, illetve simogathattak kicsinyével együtt – tájékoztatott a művelődésszervező.

Az idei mesefesztivál a magyar népmesék témája köré épült. Mesét mondott Ács Rezső polgármester és Haag Éva alpolgármester is.

Ugyancsak sok látogató járt a „Kézműves udvarban”, ahol szekszárdi polgárok által készített süteményekkel kínálták a gyermekeket a Civil Cukrászdában. El is fogyott mind a huszonkét féle szárazsütemény.

Varga Dalma arról is beszámolt, hogy a gyermekek „A város leghosszabb aszfaltrajza” elkészítésének is nekiláttak a kulturális központ és a Prométheusz park közötti járdán. Az épület két sarkától induló rajz végül kis híján össze is ért.

Gyermekrajzokkal „festették meg” a Művészetek Háza falátAz óvodások és általános iskolák tanulói számára meghirdetett „Legények, leányok, gyújtson fényt ceruzátok!” pályázatra az idén három korcsoportban összesen 354 alkotás érkezett. A rajzpályázat szombati eredményhirdetésén, melynek alkalmával kivetítő segítségével gyermekrajzokkal festették meg a Művészetek Háza falát, szintén nagyon sokan vettek részt.

Fotó: Kovács Eleonóra

A pályázat mindhárom korcsoportjában díjat kapott az első három helyezett, illetve egy-egy különdíjat és több közönségdíjat is kiosztottak. Így összesen 32 gyermek rajzát ismerték el. A díjakat Ács Rezső polgármestertől vehették át a gyermekek.

Díjazottak

I. korcsoport:

1. helyezett: Varga Rozália
2. helyezett: Varga Julianna
3. helyezett: Waffenschmidt Eliza

A közönségszavazatok alapján különdíjat kapott: Manhalt Corinna

A zsűri és a közönségszavazatok alapján további pályázók is elismerésben részesültek, ők a következők:

– Dobrovolni Anna
– Bartos Zsuzsanna
– Fülep- Kiss Álmos
– Söregi Hanna

II. korcsoport:

1. helyezett: Varga Panna
2. helyezett: Takács Réka
3. helyezett: Péter Hanna

A közönségszavazatok alapján különdíjat kapott: Bíró Zsófi

A zsűri és a közönségszavazatok alapján elismerésben részesült még:

– Kovács Kata
– Juhász Blanka
– Nemes Luca
– Fülöp Ágnes Boróka
– Dani Vivien
– Pálfi Panna
– Csobot Kincső
– Lőrincz Boglárka
– Balogh Zoé

III. korcsoport

1. helyezett: Gyenei Lili Sára
2. helyezett: Kardos Bianka
3. helyezett: Sebestyén Mirella

A közönségszavazatok alapján különdíjat kapott: Szabó Dalma

A zsűri és a közönségszavazatok alapján elismerésben részesült még:

– Schmidt Anett
– Szebényi Dominik
– Fekete András Zoltán
– Németh Noémi
– Varjas Kata Sára
– Miszler Inez
– Erdélyi Evelin

Fotó: Kadarka.net (a képek szombaton készültek).
Read previous post:
Close