full screen background image
Keresés
2018 június 20 - szerda
  • :
  • :

Özönvíz szakadhat Tolna megyére

Özönvíz szakadhat Tolna megyére

2017.09.16. Szombatra riasztást, vasárnapra figyelmeztető jelzést adott ki Tolna megye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

kadarka_net_sound_cuveehirdetés

Az elsőfokú riasztás szerint szombaton kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar, károkozó szél, vagy nagy méretű jég kíséretében – közölte az OMSZ. A meteorológiai szolgálat emellett elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a megye területére. Mint közölték, vasárnap 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Az OMSZ szombatra Tolna- mellett Baranya-, Bács-Kiskun- és Somogy megye területére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a várható heves zivatarok miatt. Vasárnapra tizenöt megyére adtak ki első-, illetve másodfokú figyelmeztető jelzést a várható csapadék mennyisége miatt, valamint a várható erős széllökések miatt.

Mindig ellenőrizze, hogy érvényes-e még a figyelmeztetés. Ezt a met.hu-n teheti meg – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.09.17. vasárnap éjfélig

Estig a Dunántúl délnyugati, déli részén (kisebb valószínűséggel rövidebb ideig Bács-Kiskun megye nyugati részén) egy-egy heves zivatar (széllökés > 90 km/h, jégátmérő > 2 cm), intenzív csapadék kíséretében (20-30 mm) előfordulhat. Vasárnap hajnalig elsősorban a Dunántúlon helyenként zivatar kialakulhat.

Vasárnap délutánig több hullámban várható nyugat felől csapadék. A Dunántúlon és a középső országrész egyes megyéiben területi átlagban általában 20 mm feletti, de a várhatóan a Dunántúl középső megyéiben 30 mm feletti csapadék is hullhat holnap délutánig.

Vasárnap a déli, délutáni órákban délkeleten, keleten helyenként viharos (60-90 km/h) széllökés előfordulhat. A középső, keleti országrészben ebben az időszakban helyenként kialakulhat zivatar, illetve egy-egy heves zivatar kialakulására is van esély ezeken a területeken a maihoz hasonló kísérőjelenségekkel.

2017.09.16. 18:15 Országos Meteorológiai Szolgálat

A képen Szekszárd, Illusztráció: Retkes Tamás
Read previous post:
Close