full screen background image
Keresés
2019 március 22 - péntek
  • :
  • :

Özönvíz szakadhat Tolna megyére

Özönvíz szakadhat Tolna megyére

2017.09.16. Szombatra riasztást, vasárnapra figyelmeztető jelzést adott ki Tolna megye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az elsőfokú riasztás szerint szombaton kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar, károkozó szél, vagy nagy méretű jég kíséretében – közölte az OMSZ. A meteorológiai szolgálat emellett elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a megye területére. Mint közölték, vasárnap 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Az OMSZ szombatra Tolna- mellett Baranya-, Bács-Kiskun- és Somogy megye területére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a várható heves zivatarok miatt. Vasárnapra tizenöt megyére adtak ki első-, illetve másodfokú figyelmeztető jelzést a várható csapadék mennyisége miatt, valamint a várható erős széllökések miatt.

Mindig ellenőrizze, hogy érvényes-e még a figyelmeztetés. Ezt a met.hu-n teheti meg – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.09.17. vasárnap éjfélig

Estig a Dunántúl délnyugati, déli részén (kisebb valószínűséggel rövidebb ideig Bács-Kiskun megye nyugati részén) egy-egy heves zivatar (széllökés > 90 km/h, jégátmérő > 2 cm), intenzív csapadék kíséretében (20-30 mm) előfordulhat. Vasárnap hajnalig elsősorban a Dunántúlon helyenként zivatar kialakulhat.

Vasárnap délutánig több hullámban várható nyugat felől csapadék. A Dunántúlon és a középső országrész egyes megyéiben területi átlagban általában 20 mm feletti, de a várhatóan a Dunántúl középső megyéiben 30 mm feletti csapadék is hullhat holnap délutánig.

Vasárnap a déli, délutáni órákban délkeleten, keleten helyenként viharos (60-90 km/h) széllökés előfordulhat. A középső, keleti országrészben ebben az időszakban helyenként kialakulhat zivatar, illetve egy-egy heves zivatar kialakulására is van esély ezeken a területeken a maihoz hasonló kísérőjelenségekkel.

2017.09.16. 18:15 Országos Meteorológiai Szolgálat

A képen Szekszárd, Illusztráció: Retkes Tamás
Read previous post:
Close