full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

Pénteken ránk szakadhat az ég – figyelmeztetést adott ki az OMSZ

Pénteken ránk szakadhat az ég – figyelmeztetést adott ki az OMSZ

2017.05.04. Figyelmeztető jelzést adott ki  péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország nagy részére, közte Tolna megye területére.

2018hirdetés

Az elsőfokú figyelmeztető jelzés szerint felhőszakadás várható. Mint írják, intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat. A felhőszakadások veszélye miatt az ország 14 megyéjére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az OMSZ. Csak Győr-Moson-Sopron-, Somogy-, Zala-, Vas-, és Veszprém megye területére nem adtak ki figyelmeztetést.

Mindig ellenőrizze, hogy aktuális-e még a figyelmeztető jelzést. Ezt a met.hu-n teheti meg – kattintson!

Szöveges figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.05.05. péntek éjfélig

Ma estig (csütörtök) az Alföld keleti felén és Észak-, Északkelet-Magyarországon, majd estétől délnyugaton, Dél-Dunántúlon zivatarok kialakulása várható. Ezeken a részeken rövidebb idő alatt 20-30 mm csapadék is lehullhat, kisméretű jég, illetve 60-70 km/h körüli szél kíséretében.

Pénteken zivatarok kialakulásához a legkedvezőbb feltételek az ország középső részén, valamint az Alföldön lesznek. Ezeken a helyeken a zivatarokat nagy mennyiségű csapadék (20-30 mm), kisméretű jég, illetve 60-70 km/h körüli szél kísérheti.

Az északkeleti régióban a hajnali órákra köd képződhet.

Az illusztrációs képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close