full screen background image
Keresés
2018 június 21 - csütörtök
  • :
  • :

Pénteken ránk szakadhat az ég – figyelmeztetést adott ki az OMSZ

Pénteken ránk szakadhat az ég – figyelmeztetést adott ki az OMSZ

2017.05.04. Figyelmeztető jelzést adott ki  péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország nagy részére, közte Tolna megye területére.

kadarka_net_sound_cuveehirdetés

Az elsőfokú figyelmeztető jelzés szerint felhőszakadás várható. Mint írják, intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat. A felhőszakadások veszélye miatt az ország 14 megyéjére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az OMSZ. Csak Győr-Moson-Sopron-, Somogy-, Zala-, Vas-, és Veszprém megye területére nem adtak ki figyelmeztetést.

Mindig ellenőrizze, hogy aktuális-e még a figyelmeztető jelzést. Ezt a met.hu-n teheti meg – kattintson!

Szöveges figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.05.05. péntek éjfélig

Ma estig (csütörtök) az Alföld keleti felén és Észak-, Északkelet-Magyarországon, majd estétől délnyugaton, Dél-Dunántúlon zivatarok kialakulása várható. Ezeken a részeken rövidebb idő alatt 20-30 mm csapadék is lehullhat, kisméretű jég, illetve 60-70 km/h körüli szél kíséretében.

Pénteken zivatarok kialakulásához a legkedvezőbb feltételek az ország középső részén, valamint az Alföldön lesznek. Ezeken a helyeken a zivatarokat nagy mennyiségű csapadék (20-30 mm), kisméretű jég, illetve 60-70 km/h körüli szél kísérheti.

Az északkeleti régióban a hajnali órákra köd képződhet.

Az illusztrációs képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close