full screen background image
Keresés
2019 október 23 - szerda
  • :
  • :

Potápi Dombóváron – az egész magyarságnak fontos a népszavazás

Potápi Dombóváron – az egész magyarságnak fontos a népszavazás

2016.09.13. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerint nemcsak a határon belül élőnek, hanem a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarságának is fontos a kényszerbetelepítésről szóló népszavazás.

Potápi Árpád János kedden Dombóváron tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a migránskvóta egész Európa számára fontos ügy, de eddig Magyarország volt az egyetlen, amely ki merte mondani, hogy nem ért egyet Brüsszel politikájával, a migránsok erőszakos betelepítésével.

„Nem vagyunk hívei annak, hogy az ország etnikai arculatát néhány év alatt ilyen drasztikusan átalakítsuk” – mondta. „Azt szeretnénk”, ha az október 2-ai népszavazáson minél többen támogatnák azt, hogy a betelepítés ne váljon valóra – tette hozzá.

Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a Közgyűlés július 24-i döntése értelmében a megyei önkormányzat is támogatja a kényszerbetelepítés elleni harcot. Fotó: Ótós Réka

Hangsúlyozta, a kormány egységes magyar nemzetben gondolkodik, ami Magyarországon történik, az minden magyart érint. „A diaszpórában élők számára sem mindegy, hogy húsz év múlva egy olyan Magyarországra jönnek vissza, ahol csak elvétve találhatóak magyarok, és meg tudjuk-e őrizni az óhazát olyannak, amilyennek a szüleik hagyták” – fogalmazott. Hozzátette: a vajdasági, horvátországi, szlovéniai magyarok már a saját bőrükön érezték a nyugat-balkáni folyosón vonuló migránsáradat hatásait.

Közölte, a határon túli magyar állampolgárok között 2014-hez képest 72 ezerrel nőtt a választásra regisztráltak száma, jelenleg 266 435 választó szerepel a névjegyzékben.

Kadarka.net/MTI

A vezetőképen Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke. Fotó: Ótós Réka – Tolna Megyei Önkormányzat.
Read previous post:
Close