full screen background image
Keresés
2018 július 21 - szombat
  • :
  • :

Potápi: meg kell őrizni a Kárpát-medence természeti kincseit

Potápi: meg kell őrizni a Kárpát-medence természeti kincseit

2016.04.26. A nemzetpolitikai államtitkár szerint a magyarság védendő értékei között meg kell őrizni a Kárpát-medence természeti kincseit is, ide sorolva sajátos éghajlatát is.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

Potápi Árpád János kedden a fővárosban a DIPOL Csoport klímareferensek képzését célzó projektjének tanácskozásán kiemelte: a magyar nemzetpolitika számára is fontos cél a klímaváltozás megállítása, következményeinek csökkentése. Az anyaországi és a külhoni magyarság megmaradásához és megerősítéséhez elengedhetetlen, hogy megvédjék azt a természeti környezetet, amelyben él. A klímaváltozás elleni küzdelem éppen ezért a Kárpát-medence egészének, határainkon belül és túl élő magyaroknak közös ügye kell, hogy legyen – rögzítette az államtitkár az MTI-hez eljuttatott összegzés szerint.

Potápi Árpád János rámutatott: a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési időszak klímapolitikai célú pályázati forrásainak elérhetővé válásával lehetőség nyílik arra, hogy az éghajlat-változás folytatása ellen hatékonyan fellépjenek. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy országszerte olyan jól felkészült önkormányzati szakemberek álljanak rendelkezésre, akik képesek e forrásokra jó pályázatokat írni és sikeres projekteket megvalósítani – tette hozzá.

A DIPOL Csoport szervezésében 10 megyében, csaknem 20 helyszínen több mint 300, főként önkormányzati vagy önkormányzati intézményi munkatárs vehetett részt klímareferens-képzésen, öt településen pedig elkészült egy-egy módszertani dokumentum, amely segítséget nyújt a helyi szintű klímastratégiák elkészítéséhez. A program tavaly szeptemberben indult izlandi, liechtensteini és norvég pályázati támogatással.

A képen Potápi Árpád.

MTI
Read previous post:
Close