full screen background image
Keresés
2020 február 20 - csütörtök
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Rangos szakmai elismerésben részesült Lohn Zsuzsanna

Rangos szakmai elismerésben részesült Lohn Zsuzsanna

2017.05.30. A hazai német nemzetiség nyelvének megőrzéséért, a nyelvtanítás módszereinek a jövő nemzedék pedagógusai számára történő átadásáért – a Bonyhádi Német Önkormányzat felterjesztése alapján – Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjban részesült a napokban Lohn Zsuzsanna Éva.

Lohn Zsuzsanna Éva a tolnai németség kulturális örökségéből táplálkozva a német nyelv tanításának és átadásának szenteli munkásságát. Kezdetben nyelvtanár Pakson, majd a Magyarországi Németek Demokratikus Szövetségénél kultúráért és oktatásért felelős referens. Jelenleg német nemzetiségi pedagógushallgatókat tanít a Váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán.

A nemzetiségi nyelv művelését az újságírásban is tevékenyen folytatja a Bonnharder Nachrichten főszerkesztőjeként, valamint cikkeket ír a Neue Zeitung német nemzetiségi újságba is. Az elismeréshez a völgységi város nevében Filóné Ferencz Ibolya polgármester, míg a Bonyhádi Német Önkormányzatot képviselve Köhlerné Koch Ilona elnök gratulált Zsuzsannának, további jó erőt, egészséget és szakmai sikereket kívánva neki.

Forrás: bonyhad.hu – V. B.
Read previous post:
Close