full screen background image
Keresés
2018 július 22 - vasárnap
  • :
  • :

Riasztást adott ki az OMSZ Tolna megye területére

Riasztást adott ki az OMSZ Tolna megye területére

2017.07.26. Riasztást adott ki szerda délután Tolna megye összes járására az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

reklam_furdonapok_2018hirdetés

Az OMSZ elsőfokú riasztást adott ki Tolna megye területére a várható heves zivatarok miatt. Mint írták, kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar, károkozó szél, vagy nagy méretű jég kíséretében. A meteorológiai szolgálat ugyancsak elsőfokú riasztást adott ki a várható felhőszakadások miatt. Ezek alkalmával intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Tolna megyén kívül egyébként még nyolc megye területén van érvényben figyelmeztető jelzés a várható heves zivatarok, vagy felhőszakadások miatt. A Dél-Dunántúl mellett Bács-Kiskun-, és Fejér-, valamint Pest-, Jász-Nagykun-Szolnok-, Heves-, és Nógrád megye területére adtak ki figyelmeztető jelzést.

Mindig ellenőrizze, hogy érvényes-e még a figyelmeztető jelzés. Ezt a met.hu oldalon teheti meg – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.07.27. csütörtök éjfélig

Szerda este a Duna vonalánál tartózkodó zivatarrendszer egyre inkább kelet, délkelet felé fejlődik tovább, és eközben északnyugat felől lassan stabilizálódik a légkör. Az intenzívebb csapadékgócokban helyenként rövid idő alatt 20-30 mm csapadék is várható, illetve néhány helyen 60-70 km/h-s szél, valamint jégeső is társulhat a zivatarokhoz. Legjobb eséllyel a Dunántúl középső és déli részein egy-egy heves zivatar is kialakulhat nagyobb méretű jégszemekkel, 70 km/h-át meghaladó széllökésekkel. Késő estére alapvetően gyengülnek a zivatarok.

Csütörtökön délután a záporok mellett északkeleten alakulhat ki egy-egy helyen esetleg zivatar is.

A képen Szekszárd. Fotó: Retkes Tamás
Read previous post:
Close