full screen background image
Keresés
2019 december 15 - vasárnap
  • :
  • :

Robbanótestek kerültek szárazra Paksnál a Duna alacsony vízállása miatt

Robbanótestek kerültek szárazra Paksnál a Duna alacsony vízállása miatt

2018.10.19. Bomba, gránátok, valamint lőszerek kerültek szárazra a Duna alacsony vízállása miatt Paksnál. A robbanótesteket elszállították – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Egyben figyelmeztetnek, ha valaki robbanótestet talál, ne menjenek közel azohhoz.

Lakossági bejelentés érkezett csütörtök délután 3 órakor a Paksi Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy egy helyi lakos a Duna partján sétálás közben egy robbanótestnek látszó tárgyat talált.

A Duna folyó rendkívüli alacsony vízállása miatt a partszakasz eddig víz alatt lévő területei is szárazra kerültek, ennek folytán került elő a paksi lakos által talált robbanó test – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illetékes vezetője haladéktalanul elrendelte a helyszín rendőri erőkkel történő biztosítását és a partszakasz kiürítését. Az esetről azonnal értesítette hatóságom a Magyar Honvédség Tűzszerész Ügyeletét is. A helyszín biztosítása közben, több civil személy is tartózkodott a Duna parton, akik jelezték, hogy a közeli partszakasz több helyszínén is találtak különböző robbanó testnek kinéző tárgyakat.

Csütörtök este 20 óra 30 perckor a helyszínre érkeztek a MH 1.Honvéd Tűszerész és Hadihajós Ezred alakulatának tűzszerészei, akik 1-db 80 mm-es aknavető gránátot, 1-db 76 mm-es szovjet kényszer bombát, 1-db 57 mm-es szovjet páncéltörő gránátot, 1-db 40 mm-es szovjet páncél törő gránátot és 30-db gyalogsági lőszert találtak, melyeket még csütörtök este Budapestre szállítottak.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton hívja fel a lakosság figyelmét, hogy amennyiben robbanószernek látszó tárgyat találnak, akár a Duna alacsony vízállása miatt a folyó partján, akár bárhol máshol, legyen az magán- vagy közterület, Ne menjenek túl közel a tárgyakhoz, ne fogják meg azokat!

Mint figyelmeztetnek, az élesített, még fel nem robbant robbanószerkezetek bármikor felrobbanhatnak, ami tragédiához vezethet.

A rendőrség kéri, hogy, aki a jövőben hasonló tárgyat talál, haladéktalanul értesítse a legközelebbi rendőri szervet, vagy tegyen bejelentést az ingyenes hívható 112-es vagy 107-es segélyhívó számok valamelyikén.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close