full screen background image
Keresés
2018 július 17 - kedd
  • :
  • :

Rockmusical és tűzijáték zárta a Szent István napot

Rockmusical és tűzijáték zárta a Szent István napot

2015.08.21. A komáromi várvédők hősi harcát bemutató Klapka Rockmusical és tűzijáték zárta a Szent István napot augusztus 20-án, Szekszárdon.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

A rockmusical este fél kilenckor kezdődött a Prométheusz parkban, ahol néhány száz érdeklődő gyűlt össze. A viszonylag alacsony nézőszám oka feltehetően a hűvös időjárás volt. Azoknak viszont, akik ellátogattak, színvonalas előadásban lehetett részük, amiről többek között a főbb szerepeket játszó Földes Tamás, Balogh Attila, Makrai Pál, Gerdesits Ferenc, Bodnár Vivien, Molnár Árpád, Másik Lehel, Szűcs József, Venyige Sándor gondoskodott.

A zenés darab, mely Takács Tibor népszerű ifjúsági regénye, a Klapka katonái alapján készült, a hazaszeretet fontosságát mutatta be a Komáromi várvédők szemszögéből.
A rockmusical a szabadságharc utolsó két hónapjának eseményeit dolgozza fel középpontban a hős komáromi tábornok alakjával. A történetben két nézet ütközik össze: Van-e értelme a halálig tartó küzdelemnek, vagy az emberélet mindennél fontosabb?

A Klapka című új magyar rockopera feltárja a magyar nemzettel kapcsolatos legújabb történelmi információkat, lehetővé téve a fiataloknak és a Kárpát – medencében élő összes magyarnak, hogy megismerkedhessenek a magyarok valódi történelmével. A produkció látványos jelenetekkel, minőségi szereposztással mutatta be a szabadságharc hősét, Klapkát.

A történelmi rockmusical befejezése után közvetlenül – a 23:00 órára meghirdetett kezdéssel szemben már 22:15 körül – kezdődött a városi tűzijáték. A rakétákat a közelből lőtték ki, a látványosság 15-20 perces volt.

A nap folyamán szentmisével, kenyérszenteléssel és ünnepi közgyűléssel emlékeztek meg Államalapító Szent István királyunkról. Több megtisztelő címet is átadtak, Dúzsi Tamás borász Szekszárd város díszpolgára lett.

Forrás: Babits Mihály Kulturális Központ

Fotó: Kiss Albert
Read previous post:
Close