full screen background image
Keresés
2018 július 17 - kedd
  • :
  • :

Safety Day: Szekszárdon tartották meg elsőként

Safety Day: Szekszárdon tartották meg elsőként

2017.05.16. A tapasztalatok feldolgozása és a dolgozók felkészítése az esetleges éles helyzetekre – ez volt a célja a MOL keddi, első alkalommal, Szekszárdon a Csatári körforgalomnál található töltőállomáson megrendezett Safety Day programjának, melyen a katasztrófavédelem, rendőrség, mentőszolgálat és a Vöröskereszt is részt vett.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

Bevett gyakorlat, hogy a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők egy káreset helyszínén, vagy akár gyakorlatok során együtt tevékenykednek, az azonban nem megszokott, hogy egy gazdálkodó szervezet felismerje a maihoz hasonló együttműködési gyakorlatok fontosságát – hangzott el dr. Balázs Gábor tű. ezredes megnyitó beszédében. Egy töltőállomás dolgozóinak is számos helyzetben helyt kell állniuk alkalomadtán, a mai nap folyamán a leginkább illetékes szakemberektől tanulhatták meg a rendkívüli helyzetek során tanúsítandó helyes viselkedési formákat Tolna és Fejér megye töltőállomásainak dolgozói.

A program négy fő területre koncentrált, a biztonságra, egészségre, tűzvédelemre és a társadalmi felelősségvállalásra. Elsőként a rendőrség a rendkívüli helyzetekkel kapcsolatos gyakorlati tréninget és bemutatót tartott, melyet követően együtt értékelték ki a tapasztalatokat. A megyei mentőszolgálat munkatársai újraélesztési és elsősegély-nyújtási ismereteket oktattak, majd a csapatok a gyakorlatban is kipróbálhattak a Heimlich-féle műfogás alkalmazását, valamint az újraélesztés helyes technikáját.

A társadalmi felelősségvállalás fontosságára a Vöröskereszt munkatársai hívták fel a figyelmet, akik egész nap várták azokat, akik vérüket szerették volna adni embertársaik megsegítése céljából.

A délután során a tűzvédelemre koncentrálhattak a szakmai nap résztvevői, azon belül is elsősorban az állomási tűzesetek, valamint a gépjárműtüzek esetén követendő helyes magatartási szabályokat és teendőket hangsúlyozták a katasztrófavédelem munkatársai. A feltételezett szituáció szerint egy füstölő autó gurult be az egyik kútfejhez, így mindegyik csapatnak szabályos tűzjelzést kellett leadnia, melynek köszönhetően a tűzoltók megérkeztek és megfékezték a lángokat, valamint áramtalanították az autót. Ezt követően konyha- és tálcatűz-oltási bemutatót tekinthettek meg a csapatok, majd aki elég bátor volt, kipróbálhatta magát tűzoltóként.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close