full screen background image
Keresés
2020 augusztus 4 - kedd
  • :
  • :

Saját kocsijával, fegyverrel ment rabolni egy 68 éves paksi férfi – vádemelést javasolnak ellene

Saját kocsijával, fegyverrel ment rabolni egy 68 éves paksi férfi – vádemelést javasolnak ellene

2017.11.30. Fegyverrel rabolt ki egy györkönyi pénzintézetet egy paksi férfi június 29-én. Az ügyben indított eljárást vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség – tájékoztatott  a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Mint azt korábban megírtuk, egy györkönyi pénzintézetből tettek bejelentést a rendőrségre, mert 2017. június 29-én 13 óra körül az intézetbe egy arcát maszkkal eltakaró, kezében pisztolyt tartó férfi lépett, aki pénzt követelt. Az elkövető több mint egymillió forintot zsákmányolt, majd elmenekült a helyszínről. A cselekmény során senki nem sérült meg.

A Paksi Rendőrkapitányság, valamint a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai azonnal megkezdték a nyomozást, amelynek eredményeként három órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. A 69 éves paksi férfit rablás bűntett, lőfegyverrel visszaélés bűntett, valamint egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt akit gyanúsítottként hallgattak ki.

A 68 éves paksi férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, a nyomozók őrizetbe vették. A rendőrök a nyomozás során megállapították hogy az elkövető saját személygépkocsijával ment a helyszínre, majd azzal is menekült el, de arra lopott rendszámokat szerelt fel. A szakértői vélemény alapján a bűncselekményhez használt pisztoly lőfegyvernek minősül, annak tartása engedélyhez kötött. A nyomozók az elkövetéshez használt eszközöket, valamint a lopott készpénzt is lefoglaltak.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

 
Read previous post:
Close