full screen background image
Keresés
2019 március 18 - hétfő
  • :
  • :

Saját szomszédjához tört be egy szekszárdi pár

Saját szomszédjához tört be egy szekszárdi pár

2017.12.13. Vádemelést javasolnak a szekszárdi rendőrök egy helyi férfi és egy nő ellen, akik szomszédjuktól loptak.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság eljárást folytatott lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy helyi pár ellen. A 38 éves nő és a 43 éves férfi a nyomozás adatai szerint 2017. augusztus 11. és 13. között bement szomszédjuk házába oly módon, hogy leemelték a ház ajtaját, majd az ingatlanból plazma televíziót és több parfümöt is elloptak. Miután a sértett feljelentést tett a rendőrségen, a házaspár a készüléket önként visszaadta neki.

A rendőrök a férfit és a nőt gyanúsítottként hallgatták ki, az eljárás során szabadlábon védekezhetnek. A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a különböző vagyonvédelmi berendezésekkel mindenki tehet az értékei megóvása érdekében.

Célszerű riasztót, valamint időzített kapcsolós világítást, mozgásérzékelőt, biztonsági kamerát illetve udvari világítást használni. A berendezések működését ajánlott gyakran ellenőrizni, és gondoskodni a rendszeres karbantartásról.

A riasztó kültéri egységét, valamint az egyéb biztonsági eszközöket jól látható, de nehezen hozzáférhető helyre kell szereltetni. Szintén hasznos lehet az ingatlan bejáratánál elhelyezett figyelmeztető jelzés is.

Amennyiben valaki azt észleli, hogy ingatlanába betörtek, haladéktalanul hívja a 112-es segélyhívó számot, és a rendőrök érkezéséig lehetőleg ne változtassa meg a helyszínt!
Read previous post:
Close