full screen background image
Keresés
2020 május 30 - szombat
  • :
  • :

Sok szekszárdi tartotta fontosnak az adományozást

Sok szekszárdi tartotta fontosnak az adományozást

2017.12.02. Összesen 841 kilogramm élelmiszer-adományt gyűjtött össze a Gyöngysor Alapítvány a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országos kampányához csatlakozva Szekszárdon.

Az alapítvány 7. alkalommal tartotta meg a gyűjtést november 24. és 26. között az egyik szekszárdi áruháznál. Az egyesületet a Polip Ifjúsági Iroda külföldi önkéntesei, valamint a Szelíd Ráktérítő Klub és a Szőlő-Szem Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület tagjai segítették a gyűjtésben – mondta el Nagy Károlyné Mischl Zsuzsanna, a Gyöngysor Alapítvány elnöke. Hozzátette, az idén a tavalyinál több, mintegy 50 önkéntes – közte manóknak öltözött gyermekek – segítették a gyűjtést.

Az önkéntesek megszólították az üzletbe betérőket, akiket arra kértek, hogy tartós élelmiszerek, vagy csokoládé vásárlásával és felajánlásával támogassák a szegényebb sorban élő gyermekeket, időseket, betegeket, krízishelyzetben élőket. Mindezt annak érdekében, hogy minél több szegény sorsú ember asztalára kerüljön étel karácsonykor.

A háromnapos akció ideje alatt 841 kg élelmiszert gyűjtöttek össze, szinte pontosan annyit, mint az előző évben megtartott gyűjtés alkalmával – tájékoztatta portálunkat az alapítvány elnöke. Hozzátette, az idén több csokoládé Mikulás gyűlt össze.

Utóbbi azért fontos, mert bár a legtöbb gyermekes családban magától értetődő, hogy karácsonykor édesség is kerül a fa alá, a szegény sorsú gyermekek esetében azonban nem. A felajánlott csokoládénak köszönhetően viszont nekik sem kell nélkülözniük az édességet az ünnepek idején.

A csomagokat a Baka István Általános Iskola kisdiákjai kapják meg először, majd a betegek, a krízishelyzetben élők és a nyugdíjasok vehetik át. Az élelmiszer-adomány mellé immunerősítőt és meleg ruhákat, kabátokat is kapnak a rászorulók.

Egy-egy rászorulót, a rászorultság fokához mérten 5-8 kilogramm adománnyal tudnak segíteni a gyűjtés eredményeként. Az összegyűlt 841 kg élelmiszernek köszönhetően összesen 100-150 ember karácsonyát tudják kicsit megszépíteni – tudtuk meg Nagy Károlynétól.

Nagy Károlyné megosztotta, hogy az idén a korábbinál több tehetős ember adományozott élelmiszert. Azt is elmondta, hogy ugyanakkor a szerényebb körülmények között élők közül is meglepően sokan ajánlottak fel adományt.

– Volt, aki maga is elérzékenyült, biztos beteg, vagy távol élő hozzátartozójára gondolt – fogalmazott Nagy Károlyné, aki sikeresnek nevezte a gyűjtést.

236 tonna adomány gyűlt össze országosan

Eredményesen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtése a CIB Bank főtámogatásával. Az országszerte közel 120 településen, majd 200 helyszínen zajló hétvégi akció során összesen mintegy 236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 5000 önkéntes. Az adományokból az Élelmiszerbank több mint 39 ezer csomagot állít össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével még karácsony előtt eljuttat a rászoruló családokhoz.

Fotó: Gyöngysor Alapítvány
Read previous post:
Close