full screen background image
Keresés
2019 április 22 - hétfő
  • :
  • :

Sokan megkóstolták a házi finomságokat a piacon

Sokan megkóstolták a házi finomságokat a piacon

2015.10.22. Eredményes volt a Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesülete „Kóstold meg! Finom!” elnevezésű adománygyűjtő akciója.

Az egyesület tagjai saját, házi készítésű finomságaikat kínálták szerdán a szekszárdi piac látogatóinak. Többféle süteménnyel, szörppel, lekvárral, különféle sajtfalatkákkal és szendvicsekkel kínálták a piacozókat reggel nyolc és dél között. A kóstolóért cserébe mindenki annyi pénzt dobott a kihelyezett gyűjtődobozba, amennyit jónak látott.

Mint azt Heim Károlyné elnök elmondta, sokkal többen kóstoltak „pultjuknál”, mint tavaly. Olyan is akadt, aki csak azért látogatott el a piacra, hogy megkóstolhassa az egyesület tagjainak termékeit és cserébe némi adománnyal segítse a gyűjtést. Sőt néhányan kóstolás nélkül is adakoztak. Akadt olyan sütemény, ami annyira kapós volt, hogy szó szerint még melegében elfogyott. Volt, aki a nagy sikerű sütemény receptjét is elkérte. Kétszer annyi pénz gyűlt össze, mint az előző évben – tudtuk meg Heim Károlynétól.

piac-szekszardA képen az egyesület házi készítésű finomságai Fotó:  Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesülete

Mint azt megírtuk, a Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesülete a „Kóstold meg! Finom!” címmel szervezett akcióval a Magyar Élelmiszerbank Egyesület „Együnk egymásért” kezdeményezését támogatta. A bevételt a rászorulók élelmezésére, az éhezés és élelmiszer pazarlás csökkentésére fordítja az Élelmiszerbank.

Mint azt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület honlapja írja: a program során befolyt összegből fedezik a téli időszak miatt megemelkedett üzemeltetési- és szállítási költségeket, amellyel közel 300 000 ezer rászoruló téli időszakban történő élelmiszersegély-ellátást fedezik.

Kelendők voltak az egyesület házi készítésű finomságai. Délelőtt 11 órára, amikor a helyszínen jártunk, már szinte minden elfogyott. Fotó: Steiner V.
Read previous post:
Close