full screen background image
Keresés
2019 március 24 - vasárnap
  • :
  • :

Street Art – az utca művészete köszön vissza a képekről

Street Art – az utca művészete köszön vissza a képekről

2016.05.14. Csaknem 30 pályázó mintegy 90 fotójának legjobbjaiból nyílt kiállítás kedden a Placcon. A fotók a Babits Mihály Kulturális Központ által meghirdetett Street Art Magyarországon című pályázatra készültek.

A pályázat témája szerint olyan képeket várt a zsűri, amelyek street art vagy urban art műfajú alkotásokat mutatják be fotón. A Placc közösségi térben most a többek
között a szekszárdi utcai művészet elevenedik meg. Graffitik, de például egy csatornafedél is megihlette a fotók készítőit.

A képekből 6 tagú zsűri választotta ki a legjobbakat: Jantner László aranykoszorús fényképészmester, Kiss Albert fotós, dr. Varga Katalin, Szekszárd jegyzője, Bánki Bea, a Placcon otthonra lelt Új Nemzedék Közösségi Tér vezetője, Halmai-Nagy Róbert, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója és e sorok írója is részt vehetett a képek zsűrizésében. A tárlatot Kiss Albert, a Szekszárdi Vasárnap fotósa nyitotta meg.

street-artA kép jobb oldalán Retkes Tamás díjnyertes fotója. Fotó: Kiss Albert

Kiss Albert szerint fontos témát jár körül a kiállítás, hiszen a graffitik általában társadalmi problémákat világítanak meg.

A harminc pályázó közül az öt tagú zsűri Retkes Tamásnak – akinek képei rendszeresen megjelennek a Kadarka.net portálon – és Pálma Péternek adta az első díjat. A Babits Mihály Kulturális Központ különdíját pedig Tilinger Sándor nyerte el. A díjazottak többek között részt vehetnek Jantner László fotókurzusán. A kiállítás május 31-ig látható a Placcon.

Írta: Wessely Judit – Szekszárdi Vasárnap Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap
Read previous post:
Close