full screen background image
Keresés
2020 február 22 - szombat
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Szavazzon a Szekszárdi borvidék pincészeteire!

Szavazzon a Szekszárdi borvidék pincészeteire!

2019.06.23. Három kategóriában szavazhatnak az internetezők a Bor és Piac magazin által meghirdetett Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2019 pályázat indulóira, melyek között összesen tizenhét borászat található a Szekszárdi borvidékről.

A szavazást kisbirtok, középbirtok és nagybirtok kategóriában hirdették meg. A kisbirtok kategóriában 10 hektár megművelt szőlőterületig, a középbirtok kategóriában 11 és 50 hektár között, a nagybirtok kategóriában az 51 hektárnál nagyobb területen gazdálkodó borászatok indulhattak. A szavazás nyomán mindhárom kategóriából a három legtöbb szavazatot megszerző birtok kerül a legszebb 12 közé. A második fordulóba bekerülő birtokokat tekinti meg a zsűri, melynek tagjai elismert szakemberek, illetve borbarátok – olvasható a portálon.

A szavazás május 31-én kezdődött és június 30-án, vasárnap este zárul.

A Szekszárdi borvidékről összesen tizenhét borászat nevezett. Ezek közül hat a kisbirtok, nyolc a középbirtok, három pedig a nagybirtok kategóriában indult.

A kisbirtok kategóriában a borvidékről a Fekete Borpincére, a Ferenczi Szőlőbirtokra (Alsónána), a Frankos Borházra, a Garai Pincére (Alsónána), a Márkvárt Pincészetre és a Tringa Borpincére lehet szavazni.

A középbirtok kategóriában Dúzsi Tamás családi borászatára, a Heimann Családi Birtokra, az Invictus Pince – Puskás Borházra (Decs), a Lajver Borbirtokra (Szálka), a Mészáros Borház és Pincére, a Schieber Pincészetre, a Vesztergombi Pincészetre és a Vida Családi Birtokra voksolhatnak a Szekszárdi borvidékről.

A nagybirtok kategóriában a Ferger-Módos Borászat, a Szeleshát Szőlőbirtok (Bátaszék), és a Takler Borbirtok várja az internetezők szavazatait.

Az összes pályázót itt találja – kattintson!

* A kép illusztráció

Forrás: Bor és Piac
Read previous post:
Close