full screen background image
Keresés
2018 július 21 - szombat
  • :
  • :

Tartalmas programokat nyújtanak az embereknek

Tartalmas programokat nyújtanak az embereknek

2016.04.04. Mozgalmas éve volt 2015 a Babits Mihály Kulturális Központnak. Nemcsak a Szüreti Napok és a többi nagyrendezvény vonzott rengeteg látogatót, az intézményben zajló közösségi programok, próbák, összejövetelek száma is emelkedett. A kulturális központ beszámolóját a napokban fogadta el az önkormányzat Humán bizottsága.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a szekszárdi agóra beruházás. A felújított épület átadását követő harmadik évben kiemelkedő eredményeket ért el a Babits Mihály Kulturális Központ. Halmai-Nagy Róbert igazgató elmondta, beigazolódott, hogy azok az infrastrukturális beruházások, amelyeknek célja, hogy korszerű létesítményekkel szolgálják a helyi közösségeket, sokszorosan megtérülnek. Hangsúlyozta, amellett, hogy az intézmény bevételei is emelkedtek, számukra az a legfontosabb eredmény, amikor a látogatók és a csoportok magukénak érzik a házat.

Az igazgató a számszerűsíthető eredmények közé sorolta, hogy 17 százalékkal nőtt a látogatók száma, valamint, hogy az intézménybe szervezett rendezvények száma összesen 3 600-ra emelkedett. Emellett magasabb volt terembérleti alkalmak száma, mint 2014-ben, és mint ahogy már említette, a bevételek is emelkedtek.

„Közfeladatot látunk el, azaz a Babits küldetése jóval több annál, hogy a grafikonok görbéi évről évre emelkedjenek” – hangsúlyozta az igazgató. A legfontosabb, hogy minél több lehetőséget biztosítsanak az intézménybe látogató személyeknek, családoknak, közösségeknek a tartalmas kikapcsolódásra, együttlétre. Ezért vetítenek a moziban premier filmeket több mint egy éve vasárnaponként is, illetve törekednek arra, hogy a piactéri ifjúsági térben a fiatalok otthon érezzék magukat. Ezeken túlmenően ezért igazítják a programkínálatot immár második éve a látogatói igényekhez, és kísérleteznek olyan újfajta rendezvényekkel, mint például a szabadulószoba volt.

Számtalan program várja a gyermekeket és szüleiket a Babitsban. 

Mindemellett az igazgató szerint valamennyi munkatársuk számára hatalmas elismerés a szakma elismerése is. Tavaly több országos szakmai rendezvény is zajlott az intézményben, továbbá elnyerték a Minősített Közművelődési Intézmény címet.

2016 pedig talán még ennél is sűrűbb év lesz, jegyezte meg Halmai-Nagy Róbert. Nemcsak hogy meg kell tartani az elért eredményeket, de új és hatalmas feladatok is várnak a Babitsra. A legfontosabbak között említette, hogy az intézmény szervezi a városi pünkösdi rendezvénysorozatot, új színfolt lesz nyár elején a Háry János Mesefesztivál is.

Rendkívül fontos célkitűzésük, mondta, hogy a helyi fiatalok számára ne csupán szórakoztató rendezvényeket szervezzenek, hanem elősegítsék és támogassák közösségi kezdeményezéseiket. Emellett az országos szinten is kimagasló érdeklődés miatt a Szekszárdi Szüreti Napok biztonsági intézkedései is komoly kihívást jelentenek a Babits számára. „Idén sem fogunk unatkozni” – zárta mosolyogva az igazgató.

Forrás: Babits Mihály Kulturális Központ

A vezetőképen (legfelül): Rekordszámú, mintegy 60 ezer látogatója volt a tavalyi Szekszárdi Szüreti Napoknak. Fotó: Babits Mihály Kulturális Központ
Read previous post:
Close