full screen background image
Keresés
2019 január 18 - péntek
  • :
  • :

Szekszárd esszenciája – részvételi csúcs az aranyérmes kóstolón

Szekszárd esszenciája – részvételi csúcs az aranyérmes kóstolón

2016.05.06. Háromszáznál is többen váltottak jegyet az április 30-i Aranyos Kóstolóra. A PTE szekszárdi egyetemi karának aulájában megtartott rendezvényen 22 termelő, illetve pincészet 48 tételét kóstolhatták a kiváló szekszárdi borok szerelmesei.

Nyugodt szívvel és elfogultság nélkül kijelenthetjük: az ország egyik legexkluzívabb kóstolóját rendezi a Szekszárdi Borvidék Nkft. minden évben – a Szent György-napi Borünnephez kapcsolódóan – a Szekszárdi Borvidéki Borverseny aranyérmes palackos tételeiből. Nincs az országban még egy ilyen esemény, ahol az adott borvidék esszenciája ilyen „töménységben” lenne tetten érhető – pontosabban kóstolható. Az egyetemi kar aulájában minden eddiginél többen gyűltek össze, hogy minél szélesebb és színesebb képet kapjanak az idei borversenyen aranyéremmel jutalmazott borok zamatáról, illatáról.

Nem tűnt könnyű vállalkozásnak, hiszen Bodriéktól Vesztergombiékig 22 borászat, illetve termelő közel félszáz palackos tétele várta, hogy pohárba kerüljön. Voltak, akik egy-egy fajtát kóstoltak végig, mások két-három kedvenc pince kínálatát ízlelték meg, és persze nem hagyták ki Taklerék nagyaranyérmes borait, vagy Eszterbauerék „Tüke” bikavérét, ami idén a Város Bora címet is elnyerte.

Az általunk megkérdezett vendégek közül Jankovics Zoltán cégvezető a Posta Borház kékfrankosát és cabernet franc borát, valamint a Sebestyén Pince Grádus cuvée-jét dicsérte. Hefner Gábor, a Bormúzeum tulajdonosa szerint Taklerék Görögszói Kékfrankosa egyszerre gyümölcsös és komplex, Bodriék Gold Optimus bora pedig a világon bárhol megállná a helyét a klasszikus, Bordeaux-i házasítások tesztjén.

Az aranyérmes kóstoló előtt tartották meg a 2016-os Szekszárdi Borvidék Borverseny eredményhirdetését – kattintson!

Fekete László – Szekszárdi Vasárnap
Read previous post:
Close