full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

Szekszárd is segíti az agrárképzés erősítését

Szekszárd is segíti az agrárképzés erősítését

2017.06.23. Partnerségi együttműködési megállapodást kötött a szekszárdi önkormányzat és az FM Dunántúli Agrár-szakképző Központ, Csapó Dániel Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium az agrárszakképzés megerősítésének növelése céljából.

2018hirdetés

A partnerségi megállapodás megkötését a csütörtöki közgyűlésen hagyták jóvá egyhangúlag. A megállapodást Ács Rezső Polgármester és Simonné Szerdai Zsuzsanna főigazgató írta alá.

Az együttműködési megállapodás célja, hogy a gyakorlatorientált iskolai rendszerű és iskolarendszeren kívüli középfokú agrárszakképzés megerősítésével elősegítse a Tolna megyében működő agrár- és élelmiszergazdasági tevékenységet folytató gazdasági szervezetek versenyképességének növelését, valamint Tolna megye népességmegtartó erejének növelését.

Hazánkban az agár- és élelmiszergazdaság további megerősítése elképzelhetetlen a megfelelő szakember- utánpótlás biztosítása nélkül. Az ágazat hazai és nemzetközi versenyképessége nagymértékben függ az azt megalapozó szaktudástól, kiemelten a szakképzés minőségi és tartalmi kérdéseitől. A jövő szakembereinek a magas színvonalú iskolarendszerű képzése, a tudás megújítását szolgáló továbbképzések és a felnőttképzés folyamatosan megjelenő igénye, valamint a duális képzési rendszer kibővítése szorosabb együttműködést kíván meg az agrárszakképző iskolák és az őket körbe vevő gazdasági-társadalmi környezet között – olvasható a megállapodásban.

Az együttműködés kiemelt területei a végzett fiatal szakemberek munkaerőpiacon történő elhelyezkedésének elősegítése, a duális képzés erősítése, a tanulók gyakorlati tudásának a lehető legmagasabb szintre történő emelése, valamint a gazdasági élet szereplőinek igényeihez igazodó, magas színvonalú felnőttképzési tevékenység megvalósítása, illetve az intézmények beiskolázási tevékenységének a segítése.

* A kép illusztráció

Kapcsolódó írás:
Együttműködési megállapodás az agrárképzésekről Tolna megyében
Read previous post:
Close