full screen background image
Keresés
2019 május 24 - péntek
  • :
  • :

Sok száz diák sportolhat jobb körülmények között Szekszárdon

Sok száz diák sportolhat jobb körülmények között Szekszárdon

2016.05.11. Három városi üzemeltetésű iskola tornaterme és öltözői újultak meg az Atomerőmű KSC Szekszárd segítségével.

Az összesen 50 millió forintos beruházás nyomán a Babits Mihály Általános Iskola, a Dienes Valéria Általános Iskola és a Garay János Gimnázium tornatermét, illetve öltözőit sikerült felújítani. A felújításokat a KSC Szekszárd által a helyi vállalkozásoktól gyűjtött társasági adó felhasználásával (TAO) sikerült megvalósítani – közölte Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a Garay János Gimnázium tornatermében megtartott szerda délelőtti sajtótájékoztatón.

A gimnázium tornaterme új festést és parkettát, valamint energiatakarékos világítást kapott.

Az önkormányzat és a kosárlabdacsapat közös programsorozata ezzel nem ért véget. A Garay gimnázium és a Babits iskola udvarán egy gumiborítású (rekortán) kosárlabdapályát is kialakítanak, ezzel segítve a sportág népszerűsítését Szekszárdon – tájékoztatott a polgármester. Hozzátette, a Babits iskolában két további öltöző újulhat meg mintegy 20 millió forintos beruházással, melyre szintén a vállalkozások által befizetett TAO és az önkormányzat biztosít forrást.

A Garay János Gimnázium tornatermét összesen közel 600 diák, illetve három utánpótláscsapat negyven kosárlabdázója használja rendszeresen.

Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai igazgatója elmondta, a Magyar Kosárlabda Szövetség támogatásával egy kültéri streetball pályát is kialakítanak a nyár végén Szekszárdon. A pálya pontos helyét még nem határozták meg, de az biztos, hogy a város valamely frekventáltabb pontján alakítják majd ki.

Heilmann Józsefné, a Garay János Gimnázium igazgatója arról számolt be, hogy a gimnázium tornacsarnoka diákolimpiai versenyek és megyei diákolimpiai döntők, valamint különféle rendezvények helyszíne. Hozzátette, a csarnokot kisebb-nagyobb rendszerességgel összesen harminckét iskola diákjai használják.

Közös célokért küzd a város és a KSC Szekszárd – kattintson korábbi cikkünkért!

A képen Heilmann Józsefné (balról), Ács Rezső és Szabó Noémi. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close