full screen background image
Keresés
2020 február 23 - vasárnap
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Kétezer szekszárdi életkörülményei javultak a Bartina utca felújításával

Kétezer szekszárdi életkörülményei javultak a Bartina utca felújításával

2016.09.27. Jóval a kitűzött határidő előtt adták át kedd délután a Mérey Mihály program részeként felújított utat a Bartina utcában.

A város legrégebbi szilárd útburkolatú utcája több mint 700 méteren újult meg. Nemcsak teljesen új aszfaltréteggel vonták be az utat, de a szegélyeket is újakra cserélték, illetve az ingatlanokhoz tartozó kapubejárókat is visszaépítették – közölte a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.

A munkát kiváló minőségben végezte el a kivitelező – mondta a városvezető. Hozzátette, kérték a lakókat, hogy amennyiben a felújítás folyamán bármilyen problémát észlelnek, jelezzék azt a polgármesteri hivatal felé, ám egyetlen ilyen bejelentés sem érkezett.

A mintegy 150 millió forintból megvalósított felújítás jóval a 2017 áprilisára kitűzött határidő előtt elkészült – hívta fel a figyelmet Ács Rezső. A rekonstrukciónak köszönhetően 120 itt fekvő ingatlant lehet jobb úton elérni, ám mindent figyelembe véve mintegy kétezer szekszárdi közlekedési lehetőségei javultak felújítás nyomán – fűzte hozzá.

bartina-utcaSok közlekedő örülhet a Bartina utca teljes felújításának. Fotó: Kadarka.net

A múlt héten átadott Sárköz utca három kilométer hosszan elvégzett teljes felújításával a város déli részén élők életkörülményeit igyekeztek jobbá tenni. A Bartina utca teljes felújításával pedig a városközpontban lakók életkörülményeit szerették volna javítani – tájékoztatott Ács Rezső.

Jól halad a Mérey Mihály program többi munkálata is

A polgármester emlékeztetett a szintén a Modern Városok program részként meghirdetett Mérey Mihály program elemeként befejezéséhez közelít a Parászta-patak mederrendezése. Mint azt megírtuk, a mederrendezés a környékbeli ingatlantulajdonosok régi problémáját oldja meg. A nagyobb esőzések alkalmával ugyanis a víz rendre beszivárgott a közeli pincékbe. Összesen mintegy 400 méter hosszan teszik rendbe a medert, melyet új burkolattal, és füvesített rézsűvel látnak el.

Az előkészületi munkákkal nemrég ugyancsak elkezdték a betonvápás vízelvezetők építését. A Mérey Mihály program legnagyobb beruházása nyomán mintegy 10 kilométer hosszan újulnak meg, illetve épülnek betonvápás utak, melyek egyben a vízelvezetőként is szolgálnak.

sarkoz-utca-szekszardA mintegy 3 kilométer hosszan felújított Sárköz utcát a múlt hét szerdán adták át. Fotó: Kadarka.net

Szintén a program részeként, mintegy két héttel ezelőtt a szennyvízhálózat kiépítésével elkezdődött a Bor utca teljes rekonstrukciója is. Az út a siófoki körforgalom és a Rákóczi utca Szekszárdra bevezető szakasza között, a régi 6-os út nyomvonalán újul meg teljesen. A mintegy 3,5 kilométeres szakaszon 900 millió forintból 2×1 sávos út létesül, valamint kiépül a szennyvízhálózat és közvilágítás is. Az út közvetlen közelében mintegy 200 család lakik életvitelszerűen, a munka befejeztével a közszolgáltatásokat is biztosítja majd számukra a város. A kivitelezés határideje 2017 áprilisa, de ezt a munkát is igyekeznek előbb befejezni.

Mint azt ugyancsak megírtuk nemrég befejeződött a Csengey Dénes utca azon részének felújítása, melyet eddig nem fedett szilárd burkolat. A több mint 400 méteren történő útépítés során vízelvezetőket is kialakítottak. A 44 millió forintos felújításnak köszönhetően harminc család közelítheti meg otthonát jobb körülmények között.

A Modern Városok programról az azonos nevű címkén, vagy itt olvashat bővebben – kattintson!

A vezető képen Ács Rezső a Bartina utcai sajtótájékoztatón. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close