full screen background image
Keresés
2019 március 21 - csütörtök
  • :
  • :

Szerették a retro hangulatú városi majálist a szekszárdiak

Szerették a retro hangulatú városi majálist a szekszárdiak

2016.05.02. A rossz időjárás ellenére viszonylag sokan látogattak el a városi retro majális programjaira vasárnap Szekszárdon.

Az idei majális programjait most először a retro jegyében állította össze a Babits Mihály Kulturális Központ. Tartottak többek között klasszikus TV tornát kicsiknek, felléptek művészeti csoportok retro stílusban, de kabarét és veterán autókat is láthattak az érdeklődők. A látogatók előtt megnyílt az a tárlat is, melyen régi idők  szekszárdi majálisain készült fotókat lehet megtekinteni.

A programokon összesen 2000-3000 ember vett részt, a délelőtti rendezvényeket kimondottan szép számban látogatták az érdeklődők. A nap második felére azonban elromlott az idő és kisebb-nagyobb megszakításokkal többször is esett az eső. Délután négy órától minden programot a kulturális központ színház- illetve rendezvénytermében tartottak meg – tudta meg a Kadarka.net Halmai-Nagy Róberttől, a kulturális központ igazgatójától.

Az idén is népszerűek voltak a helyi csoportok fellépései, mint például a Bartina Néptánc Egyesület bemutatója, vagy a Tücsök Zenés Színpad koncertje. Az est főprogramját, Sub Bass Monster koncertjét is a központ épületében tartották meg. A koncerten mintegy háromszázan vettek részt, ami azt figyelembe véve, hogy a legtöbben szabadtéri fellépésre készültek, egész szép szám – tudatta az igazgató.

Veterán járművekből tízet állítottak ki – mondta el Halmai-Nagy Róbert. Kiemelte, a városiak igen aktívak voltak, a központ felhívására összesen félszáz fotót küldtek be a régi idők szekszárdi majálisairól. A képeket az érdeklődők egyébként május 18-ig tekinthetik meg a központ folyosógalériájában, az intézmény nyitva tartási idejében.

Halmai-Nagy Róbert befejezésül elárulta, a retro hangulatú rendezvény tetszett a látogatóknak, ezért a terv szerint jövőre is multidéző majálist szerveznek, a retro hangulat fokozására pedig már elképzeléseik is vannak.

A programok részletes listáját itt találja – kattintson!

Fotó: Kovács Eleonóra
Read previous post:
Close