full screen background image
Keresés
2019 január 20 - vasárnap
  • :
  • :

Szekszárdi Advent: minden korábbinál többen vettek részt a megnyitón

Szekszárdi Advent: minden korábbinál többen vettek részt a megnyitón

2017.12.03. Minden korábbinál többen vettek részt az idei Szekszárdi Advent rendezvénysorozat megnyitóján, melyet vasárnap délután tartottak meg a Béla király téren. Az ünnepi díszkivilágításba öltözött tér Szulák Andrea koncertjére alaposan benépesült.

A Szekszárdi Advent rendezvénysorozat hivatalos megnyitója a Baka István Általános Iskola diákjainak zenés, verses karácsonyváró műsorával vette kezdetét. Ezt követően Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész, János Evangéliuma 8. fejezetének 12. verséből idézve mondott áldást: „Én vagyok a világ világossága: a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.” A lelkész ifjak és idősek, magányban és családban élők részére egyaránt azt kívánta, hogy Krisztus fénye világítsa meg az adventet.

– Sikerült valódi adventi hangulatot varázsolni a Béla király téren, ám nemcsak ezért, hanem azért is jó körülnézni, mert még soha nem vettek részt annyian az adventi rendezvénysorozat megnyitó ünnepségén, mint az idén – fogalmazott megnyitó beszédében Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.

A Baka István Általános Iskola diákjai adtak karácsonyváró műsort. Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap 

A városvezető azt kívánta a gyermekeknek, felnőtteknek és családoknak, hogy érezzék jól magukat az adventi időszak előttünk álló három hetében és a Béla király téren megrendezendő programokkal hangolódjanak együtt a karácsonyra. Hiszen, mint mondta, a karácsony nemcsak az ajándékozásról, hanem a lelki feltöltődésről is szól.

Ács Rezső azt kérte a jelenlévőktől, hogy a szokásosnál is jobban figyeljenek oda ebben az időszakban azokra, akik nehezebb körülmények között élik meg az ünnepet. Hozzáfűzte, ebben a város is partner.

Ács Rezső felhívta a figyelmet, a Szekszárdi Advent rendezvénysorozat ideje alatt, vagyis december 3. és 23. között, hétköznaponként a szekszárdi óvodák, iskolák, intézmények és civil szervezetek adnak műsort, a hétvégéken pedig egy-egy nagy fellépőt láthatnak, hallhatnak az érdeklődők a Béla király téren. Ugyancsak kiemelte, nemcsak a téren, a Babits Mihály Kulturális Központban is várnak mindenkit, hiszen ott is minden nap lesznek rendezvények, programok az ünnepi időszakban.

Szulák Andrea koncertje. Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap 

A megnyitó zárásaként Ács Rezső polgármester és a Baka István Általános Iskola diákjainak közös visszaszámolása után felkapcsolták a Béla király tér ünnepi fényeit.

Ezt követően délután öt órától Szulák Andrea adott nagy sikerű koncertet, melyet karácsonyi dalokkal fűszerezett és melyen alaposan benépesült a tér.

Mint azt már megírtuk, a háromhetes rendezvénysorozat ideje alatt tizenöt étkes és tíz kézműves vásáros kínálja ételeit, termékeit.  A december 3. és aranyvasárnap között megtartandó programokat 27 szekszárdi civil szervezet, valamint 13 intézmény és öt magánszemély, összesen mintegy ezer ember közreműködésével tartják meg. Emellett minden hétvégén közismert előadók lépnek majd fel a Béla király téren.

A részletes programleírást itt találja – kattintson!

Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap
Read previous post:
Close