full screen background image
Keresés
2020 január 19 - vasárnap
  • :
  • :

Szekszárdi hajléktalanoknak készítenek karácsonyi ebédet a diákok

Szekszárdi hajléktalanoknak készítenek karácsonyi ebédet a diákok

2018.12.14. Karácsonyi ebédet készítenek a Szekszárdon élő hajléktalanoknak a Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolájának munkatársai, diákjai.

A Szekszárdi Szakképzési Centrum (SZSZC) Vendéglátó Szakképző Iskolájának munkatársai, diákjai karácsonyi ebédet készítenek december 18-án a Szekszárdon élő hajléktalanoknak, amelyet délben a megyeszékhelyen működő hajléktalanszállón fognak átadni a rászorulóknak.

A gulyáslevesből és túrós batyuból álló menüt a szakképző iskola Hunyadi utcai tankonyháján fogják elkészíteni, majd átszállítják a szállóra. A tervek szerint 40 fedél nélkül élőnek fognak az étellel kedveskedni.

A karácsony, a szeretet ünnepének közeledtével felértékelődik a másokkal való törődés, a másokra való odafigyelés fogalma. Ilyenkor már egy jó szó is nagyon sokat jelenthet, egy apró kis ajándék, vagy kedves gesztus pedig talán még többet. A Szekszárdi Szakképzési Centrum Vendéglátó Szakképző Iskolájában ezért döntöttek úgy, hogy egy jó ügy mögé állnak.

Baráth Péter gyakorlati munkaközösség vezető ötlete volt, hogy az SZSZC tagintézményében két fogásos ételt készítsenek a fedél nélkül élőknek, s eljuttassák azt a szekszárdi hajléktalanszállóra, így téve szebbé mások karácsonyát.

Forrás: Szekszárdi Szakképzési Centrum. Fotó: wikipedia.org
Read previous post:
Close