full screen background image
Keresés
2019 szeptember 17 - kedd
  • :
  • :

Szekszárdi polgárok véleményét, ötleteit várják!

Szekszárdi polgárok véleményét, ötleteit várják!

2017.09.22. Elkészült az az online kitölthető kérdőív, melyen a polgárok, intézmények, szervezetek, a városi élet szervezésében részt vevő civil szervezetek véleményét, javaslatait várja a Zöld Városok Programmal kapcsolatban a szekszárdi önkormányzat.

Mint azt korábban megírtuk, a Területi Operatív Program (TOP) forrásainak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy Szekszárd belvárosának egy jelentős része megújuljon. Az 1,2 milliárd forint értékű fejlesztés célja, hogy olyan formában újuljon meg a belváros, hogy a lehető legtöbben érezzék jól magukat a hétköznapokon, ünnepnapokon és rendezvényeken egyaránt. A Zöld Városok Programban érintett területen sokan laknak és sok szekszárdi, illetve környékbeli használja azokat ezért, olyan megoldásokra van szükség, melyek az itt élők és a környékről a városba érkezők számára egyaránt megfelelnek – mondta el a programmal kapcsolatban szeptember 12-én megtartott lakossági fórumon Ács Rezső polgármester.

A koncepció célja, hogy bővüljenek a városközpont zöld felületei, és egyúttal a parkolók száma is gyarapodjon. Az ősz folyamán véglegesítik a fejlesztések terveit és előkészítik a szükséges dokumentációkat is. A rendelkezésre álló forrást, úgy kívánják felhasználni, hogy a fejlesztés az emberek igényeihez igazodjon. A város terve, hogy a belváros köztereit valódi közösségi terekké varázsolja. Olyan zöld oázissá, ahol nem csak átrohanni, hanem megpihenni, találkozni is lehet egymással. Ahol egy nagyváros minden kényelmi szolgáltatása megtalálható. Ahol a vásárlásra, a napi ügyek intézésére éppúgy lehetőség van, mint a kulturális kikapcsolódásra, szórakozásra.

Annak érdekében, hogy a fejlesztésekkel a lehető legtöbben legyenek elégedettek, a város konzultációsorozatot indít. A sorozat keretében a szekszárdiak elmondhatják véleményüket, javaslataikat és kritikákat fogalmazhatnak meg. A program minél jobb megvalósítása érdekében az önkormányzat még az előtt szeretné megkérdezni a polgárokat, hogy bármiféle tanulmány, vagy terv készülne. A cél, hogy minél élhetőbbé váljon a belváros.

A Zöld Városok Programmal kapcsolatosan megtartott fórumról itt olvashat – kattintson!

Kérjük csatlakozzon a konzultációhoz, járuljon hozzá véleményével a város megszépítéséhez! Az önkormányzat egy online kitölthető kérdőíven és egy levélben, illetve e-mailben visszaküldhető kérdőíven várja a polgárok véleményét, javaslatait.

A „Zöldváros – közös tervezés” című online kérdőívet itt találja – kattintson!

Az elektronikus-, illetve hagyományos levélben visszaküldhető kérdőívet itt töltheti le – kattintson!

Az elektronikus-, illetve hagyományos levélben kitöltött kérdőívet szeptember 26-ig várják a zoldvaros@szekszard.hu e-mail címre, vagy Szekszárd MJV Önkormányzata részére postán (7100 Szekszárd, Béla k. tér 8.).
Read previous post:
Close