full screen background image
Keresés
2020 február 23 - vasárnap
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Közlekedésfejlesztés – jó úton halad Szekszárd

Közlekedésfejlesztés – jó úton halad Szekszárd

2016.11.08. Sajtónyilvános bejárást tartott kedden a szekszárdi önkormányzat a város területén a Magyar Közút Zrt. bevonásával megvalósuló, tervezett közlekedésfejlesztési- és biztonsági beruházások helyszínein.

A bejárást Ács Rezső polgármester vezetésével tartották meg. A városvezető hangsúlyozta, a szekszárdi fejlesztéseket a Magyar Közút Zrt. Tolna Megyei Igazgatóságával együttműködve tervezik úgy, hogy azok teljes összhangban álljanak a város által elképzelt koncepcióval.

Megújul a Palánki út. Fotó: Kadarka.net

Ács Rezső elmondta, egészen a Vöröskeresztig megújul a jövőben a Palánki út. A felújítással egy időben a közműveket is kiépítik. Az út felújítása azért is fontos, mert itt halad majd a Modern Városok programban tervezett kerékpárút, melyen biciklivel is könnyen és biztonságosan megközelíthető lesz a Sió, illetve a TOP forrásból megépülő új, kajak-kenu bázis.

52 Az ipari területeket is sokan közelítik meg a Keselyűsi úton. Fotó: Kadarka.net

TOP pályázat segítségével újulhat meg a Keselyűsi út, akár már a jövő év első felében. A mintegy 200 milliós kiemelt projekt keretében új felületet kap az út. Az útszakasz fejlesztése azért is kiemelten fontos, mert sokan ezen át közelítik meg az ipari területeket. Az ipari park Modern Városok programban tervezett száz hektáros bővítése miatt pedig a jövőben várhatóan még nagyobb forgalom halad majd az úton. Ezen kívül a Gemenc irányába tervezett kerékpárút is itt halad majd.

Készen állnak az engedélyes tervek a Szent-Györgyi Albert utca és a Tartsay Vilmos utca kereszteződésének átalakítására. Fotó: Kadarka.net

Már készen állnak az engedélyes tervek a Szent-Györgyi Albert utca és Tartsay Vilmos utca kereszteződésébe tervezett rendőrlámpás kereszteződés kialakítására. Amint rendelkezésre állnak a szükséges források, megkezdik az átalakítást, mellyel biztonságosabbá válik mind a gyalogosok, mind pedig a gépjárművek kereszteződésben való közlekedése. Az önkormányzat célja, hogy a tehermentesítő úton több biztonságos átkelési lehetőség legyen.

Újra megnyitják az egykor vasúti kereszteződést a Mátyás király utcánál. Fotó: Kadarka.net

A tervek szerint újra elérhetővé válik a Mátyás király utcából a Sport utca az egykori vasúti kereszteződés újbóli megnyitásával. Az önkormányzat megkeresésére a MÁV hétfőn adott válasza szerint nincs akadálya az újranyitásnak. A Magyar Közút fenntartásában álló útszakasz keresztmetszete elegendő az új, jelzőlámpás csomópont kialakítására, így ez sem jelenthet akadályt az átalakítás előtt.

A vasúti kereszteződés újbóli megnyitásának célja, hogy a Modern Városok programban teljesen megújuló sportcsarnok, illetve a felépülő új uszoda és a többletszolgáltatásokkal bővülő élményfürdő (a tervek szerint fedett élményfürdő is épül – a szerk.), valamint az ipari terület könnyebben megközelíthető legyen.

Biztonságosabban lesz megközelíthető a buszmegálló az 56-os út és a Szőlőhegy utca találkozásánál. Fotó: Kadarka.net 

Gyalogátkelőhely létesül az 56-os számú főút és a Szőlőhegy utca kereszteződésénél. Tavaszra készülhet el a gyalogátkelőhely, melynek célja, hogy a gyalogosok nagyobb biztonságban közelíthessék meg a buszmegállót, melyben a város felé tartó buszok állnak meg.

Átfogó rendszerben fejlesztik Szekszárd és környéke úthálózatát – kattintson!

A vezető képen: Ács Rezső az újra megnyitás előtt álló vasúti kereszteződésben, melyen át a Mátyás király utcából ismét elérhető lesz a Sport utca. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close