full screen background image
Keresés
2020 július 30 - csütörtök
  • :
  • :

Szekszárdon mondhatja el panaszát az alapvető jogok biztosának

Szekszárdon mondhatja el panaszát az alapvető jogok biztosának

2017.05.29. Tolna megyében folytatja a helyi panasznapok sorozatát az alapvető jogok biztosa, dr. Székely László június 7-én és június 8-án.

A munkalátogatáson részt vesz dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét, valamint dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes.

A biztosok gyakorlatában immár hagyományos kezdeményezés célja, hogy az állampolgárok közvetlenül is kérhessék az alapvető jogok biztosának segítségét, amennyiben úgy látják, hogy valamely hatóság vagy közszolgáltató szerv sérelmet okozott nekik és azt nem követte elfogadható megoldás.

Az ombudsmani tevékenység egyik tapasztalata az, hogy nem mindenki tud a panaszával a szokásos módokon a Biztoshoz fordulni. Sokan nincsenek abban a helyzetben, hogy például e-mailben jelentsék be a panaszukat, másoknak gondot okoz a beadvány megfogalmazása (ezért a panaszbejelentésnek nincs formai előírása) és vannak, akik nem képesek, vagy csak nehézségek árán tudnának személyesen is Budapestre utazni, hogy a Biztos hivatalában adják elő sérelmeiket. Ezért a panasznapok alkalmával az ombudsman a munkatársai kíséretében ellátogat az adott megyébe, ezzel könnyítve meg a személyes találkozást.

A 2017. június 7-8-i látogatás során Tolna megye lakosainak lehetőségük nyílik arra, hogy állampolgári jogaikat érvényesítve, személyesen adják elő panaszaikat az alapvető jogok biztosa megbízott munkatársainak.

A panasznap helyszíne: Tolna Megyei Kormányhivatal, Szekszárd, Augusz Imre u. 7., III. emelet 310-es és 315-ös iroda
A panasznap időpontja: 2017. június 7., szerda 14:00 és 16:30 között, illetve 2017. június 8., csütörtök, 9:00 és 11:00 óra között

Útmutató – kattintson!

Forrás: Tolna Megyei Kormányhivatal