full screen background image
Keresés
2018 január 24 - szerda
 • :
 • :

Szekszárdon nyitotta meg első szupermarketjét az Auchan

Szekszárdon nyitotta meg első szupermarketjét az Auchan

2017.09.02. |PROMÓCIÓ| Ünnepélyes keretek között avatták fel az Auchan Retail Magyarország első szupermarketjét szombat délelőtt a Liszt Ferenc téren Szekszárdon.

Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója beszédében arról szólt, hogy azért is fontos a szekszárdi áruház megnyitása, mert ennek köszönhetően meg tudják ismertetni az Auchan minőségi termékeit a város és a környék lakóival. Mint azt hozzátette, a kedvező áraknak köszönhetően pedig tovább nő a vásárlóerő.

Az új kereskedelmi formátumot egész napos családi piknikkel ünnepelte az áruházlánc.

Kiemelte, az áruház megnyitása nemcsak azért mérföldkő, mert az az üzletlánc első szupermarketje Magyarországon, hanem azért is mert ez az első olyan áruházuk, mely belvárosban található. Hozzátette, ez az áruháznyitás lendületet fog adni az Auchannak a kisebb, hasonló üzleteik megnyitásában.

Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója. Fotó: Kadarka.net

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere elmondta, a szekszárdiak régi vágya volt, hogy a belvárosban is legyen egy nagyobb, színesebb áruválasztékot kínáló áruház. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a szupermarketben a szekszárdi és a környékbeli termelők árui is megjelennek, hiszen az Auchan üzletpolitikája, hogy az áruházaiknak helyet adó települések és a környék termelőinek árui is megjelennek a polcokon. Hozzátette, a szupermarketben nemcsak a nagyobb, de a kisebb és talán ma még sokak előtt kevésbé ismert borászatok borait is forgalmazzák majd.

Kiemelte, az Auchan üzletének hozadéka lehet, hogy ismét több kisebb üzlet nyílik majd a belvárosban, ahol ennek köszönhetően ismét felpezsdülhet az élet. Zárásként hozzáfűzte, az áruházlánc komoly partnere lehet a városnak.

Boda Mózes, kereskedelmi igazgató tudatta, az Auchan 19 éve van jelen Magyarországon és 19 hipermarketet, valamint 18 benzinkutat üzemeltet, valamint 7000 munkavállalót foglalkoztat hazánkban. Az üzletlánc eddig összesen 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, valamint hogy reményeik szerint több, a szekszárdihoz hasonló szupermarketet is nyithatnak a jövőben.

Kiemelt figyelmet fordítanak a zöldségek és gyümölcsök áruválasztékára. Fotó: Kadarka.net

Azért választották Szekszárdot az első szupermarket megnyitásának helyszínéül, mert eleget akartak tenni azon célkitűzésüknek, hogy minél több szükségletet tudjanak kielégíteni diszkont áron egy olyan üzletben, mely a legszélesebb választékot kínálja. Emellett azért is esett a választásuk Szekszárdra, mert egy dinamikusan fejlődő várost kerestek a Dunántúlon, ahol a székesfehérvári hipermarket után ez a második áruházuk. Elmondta, a szekszárdi áruház teljesen új formátumban nyílt meg, mintegy 1400 négyzetméteren.

A megnyitón az is elhangzott, hogy az üzlet választékában az élelmiszer jellegű termékek mellett a nem élelmiszer jellegű termékek is megjelentek, valamint, hogy az elrendezés megtervezésekor egyfajta piac-hatás elérésére törekedtek. Valamint, hogy a pékáruk, a zöldségek és húsáruk kínálatára – az Auchan üzletpolitikájának megfelelően – kiemelt hangsúlyt fektettek.

Az Auchan szekszárdi áruházban, mely rekordidő, vagyis mintegy 2,5 hónap alatt készült el, mintegy 10 ezer különféle terméket kínálnak a vásárlóknak, ami duplája az átlagos szupermarketek áruválasztékának.

A vezetőképen az avatószalag átvágásának pillanat. Fotó: Kadarka.net


 • Frankos

  Ritka nagy szar egy áruház!

 • Gusztav Kalifaszi

  Nos, remélem olvassa az illetékes is, és érdekli valóban a vélemény!
  – Merész húzás ennyi bolt közelébe betenni az tény. 1-2 percre a Spar. 1-2 percre a COOP, 1-2 percre a COOP szupermarket. 2-3 percre a kis Tesco, 2 és 5 perc a CBA-k, 5-7 percre az Interspar.
  – A bolt: A maga nemében jól sikerült. Ha azt vesszük első alkalommal sikerült úgy körüljárnom, hogy találtam számomra olyan terméket, amit máshol már kerestem, de nem volt, vagy csak jóval drágábban.
  – Összességében nem olcsóbb mintha 3 perccel arrébb mennék, nem nagyobb a kínálat mintha 7 perccel arrébb mennék, de valóban jó helyen van ahhoz, hogy kiegészítse a környéken lévő boltok kínálatát, ill. konkurenciát nyújtson társaiknak.
  – Jó minőséggel és a mérsékelt árral jó eredményt lehet elérni akkor a szekszárdiaknál, ha ezek mellé maximálisan társul a kiszolgálás sebessége.
  – Ez azonban maximálisan hagy kívánnivalót maga után.
  A környezetében lévő boltok egy részében, (coop) kis létszámú, a létszámhoz mérten nagy árukészletű boltok vannak, amik az alacsony létszámmal megölik önmagukat. Valaha a legjobb boltok voltak, 20- akár 40 fős, mára 2-3 fős szaladgáló személyzet cirkál. Ezek nagy hátránya a várakozási idő, ami akkor nincs, ha vásárló sincs.
  – Maradjunk talán az Auchan-ben kicsit. Nem az eladókkal van a probléma. Kedvesek, segítőkészek, és ez elmondható az általam látogatott összes boltról. A pénztár brutálisan rosszul van tervezve! Aki ezt kitalálta, és megalkotta, nem akart forgalmat kiszolgálni. Aki meg elfogadta, hogy ezt akarja ide, az nem érdemli a karácsonyi prémiumot!
  – A pénztártól való távozás nem valósul meg mindaddig, amíg el nem megy onnan a vásárló. Az azonban akkor fog megtörténni, ha arról a tenyérnyi helyről, amit hagytak, összeszedi a vásárolt termékeket.
  Ez után történhet meg, hogy a következő vásárlóval érdemben foglalkozzon a pénztáros. Sem az nem tetszene, hogy bárki is sürgetve néz rám, sem az, ha a pénztáros csak egyetlen általam vásárolni kívánt terméket is ráhúzna az előző vásárló által birtokolt területre.
  Kétlem, hogy az a cél, hogy mindenki vegyen valamit és húzzon el!
  Ha pedig 2-3 szatyros vásárlókat akarnak, akkor szánni kell 1.5 – 2 percet egy vásárlóra minimum. 30 vásárló óránként???
  – Előre láttam, hogy a pénztár kb. mennyi idő alatt képes kiengedni engem, mikor kb. 10.- ként álltam a sorban. (Nos a coop ahol kevés létszámmal vannak, ott hamarabb kijutok, mint 15 perc csak a pénztárnál….)
  – Így úgy érzem, hogy amíg ez a blokkoló helyzet áll fenn, bármelyik másik bolt jobban megfelel a céljaimnak, akár kicsit drágábban megvásárolt termékkel is, mert mint tudjuk, az idő pénz!
  – (Főleg az órabér. 🙂 )Read previous post:
Close