full screen background image
Keresés
2019 február 19 - kedd
  • :
  • :

Szemet gyönyörködtető film készül a csodálatos Gemencről

Szemet gyönyörködtető film készül a csodálatos Gemencről

2016.05.12. Film készül Gemencről és az árterek világáról. A Green Planet Films által napvilágra került fotók és a nemrég megjelent előzetes alapján csodálatos alkotásra számíthatunk.

A filmet készítő stáb hosszú évek óta forgat hazánk és egyben Európa legnagyobb kiterjedésű, összefüggő ártéri erdejében. A csapat még 2012-ben kezdte el a forgatást, ami a tervek szerint 2016 szeptemberéig tart.

A film főszereplői a fekete gólyák, az ő életüket mutatja be a film a fészeképítéstől a fiókák kirepüléséig – olvasható a Gemenc Zrt. honlapján. A film elkészítését a Gemenc Zrt. is támogatja. Mint írják az együttműködés „mellékterméke” többek között az is, hogy az érdeklődők 2013-óta élőben követhetik nyomon a keselyűsi bekamerázott fekete gólya fészekben zajló eseményeket.

A filmkészítők a forgatásokhoz speciális leshelyeket is építettek, hogy zavartalanul filmezhessék az állatok életét. A csapat a legújabb technikai lehetőségeket is kihasználja ahhoz, hogy az ártéri erdőt és állatvilágát úgy mutassa be, ahogy korábban még nem láthattuk. Ennek részeként az alkotók drónós felvételeket is készítettek úgy, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el: egy ember a drónt irányította, míg a kamera kezelését egy másik személy végezte.

A készítők a forgatás részleteiről rendszeresen osztanak meg fotókat a Facebook. Ezeket és az április végén elkészült előzetest megtekintve bátran ki lehet jelenteni, hogy a nézők csodálatos alkotásra számíthatnak.

Forrás: Gemenczrt.hu. Fotók: Facebook/Gemenc Film – kattintson!
Read previous post:
Close