full screen background image
Keresés
2019 január 20 - vasárnap
  • :
  • :

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba két gyereket és két felnőttet Sióagárdról

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba két gyereket és két felnőttet Sióagárdról

2017.09.25. Két tűzesetnél és hat műszaki mentésnél kellett beavatkozniuk Tolna megye tűzoltóinak az elmúlt hetvenkét órában – közölte a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfőn.

Tűzesetek:

Zártkerti ingatlanokat ellátó elektromos hálózat fa oszlopa égett a rákötés mellett Tamásiban vasárnap este. A tamási önkormányzati tűzoltók kiérkezésekor lánggal égés már nem volt, a tűzoltók az oszlopot szegélyező faágakat eltávolították, az áramszolgáltató a hibát javította.

Fatárolásra használt melléképület gyulladt ki a Baranya megyei Vásárosdombón hétfő hajnalban. A tűzhöz a dombóvári hivatásos tűzoltók érkeztek, akik négy vízsugárral oltották el a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták az épületet. Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg.

Műszaki mentések:

Fa dőlt a katolikus iskola bejárata elé Szekszárdon a Garay téren péntek kora délután. A kidőlt fát a megyeszékhely hivatásos tűzoltói távolították el láncfűrésszel.

Ömlött a víz egy bojlerből Szekszárdon az Alpári Gyula utcában péntek délután. A ház idős lakója nem tudott az aknába lemenni, a szekszárdi hivatásos tűzoltók elzárták a vizet és értesítették a vízszolgáltatót.

Árokba hajtott egy személyautó az 56-os út 11-es kilométerénél, a decsi leágazónál péntek délután. A járművet a szekszárdi hivatásos tűzoltók áramtalanították. A balesetben ketten sérültek meg, őket a mentősök kórházba szállították.

Kidöntött egy lámpaoszlopot és árokba hajtott egy teherautó Dombóváron a Gagarin utcában péntek délután. A dombóvári hivatásos tűzoltók éramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőröknek és az áramszolgáltatónak. A szippantós autóból nem került sem szennyvíz, sem üzemanyag a környezetbe, a tartály tartalmát átfejtették.

Két felnőtt és két gyermek lett rosszul egy sióagárdi családi házban péntek késő este. A családot szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállították kórházba. A szekszárdi hivatásos tűzoltók átszellőztették az épületet és elzárták a fürdőszobában található gázkazánt, mivel a ház több pontján magas szén-monoxid-koncetrációt mértek. A gázszolgáltató a kazán használatát megtiltotta a felülvizsgálat elvégzéséig.

Két személyautó ütközött a 6-os út 107-es kilométerénél szombat délután. A balesetben személyi sérülés nem történt, a paksi hivatásos tűzoltók áramtalanítást végeztek és a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close