full screen background image
Keresés
2019 augusztus 17 - szombat
  • :
  • :

Szerszámot ragadtak a szomszédok a Csacska-szurdikban

Szerszámot ragadtak a szomszédok a Csacska-szurdikban

2015.06.20. Nem vártak külső segítségre, inkább összefogtak és maguk tisztították meg a tanyaszomszédok a Csacska-szurdikot szombaton.

Szerszámokat ragadtak a tanyaszomszédok a „Csacskában”, hogy közös erővel takarítsanak a saját házuk tanyájuk táján. Két éve tartottak először ilyen jellegű tisztítást, most ismét összegyűltek és rááldozták egy napjukat, hogy eltávolítsák a szurdikból a belógó növényzetet és a megcsúszott földet. A kötetlen-laza hangulathoz minden bizonnyal a Pálos-féle borok,  illetve fröccs is hozzájárult.

A „régi időkben” a tanyákról hazajáró emberek nem mentek el csak úgy amellett, ha rendbe tenni valót láttak környezetükben. Volt rá gondjuk és szenteltek rá időt, hogy megálljanak és megejtsék a szükséges „kapavágást”. Így környezetük rendben tartásához – a közösség munkáján túl – nem kellett segítség. Szekszárdon rengeteg szurdik található, melyek hatalmas területen helyezkednek el, az önkormányzatnak pedig nincs anyagi forrása arra, hogy mindet egyedül tartsa karban. Ezért (lenne) fontos, hogy a tanyatulajdonosok másutt is kivegyék részüket az ilyen jellegű munkából – mondta el Heimann Zoltán az akció hátteréről. A zöldhulladék és föld elszállításáról az önkormányzat gondoskodik.

A szomszédos szurdikban is volt már hasonló takarítás, de a mintegy tíz ember örülne, ha a példa ragadós volna és elterjedne a porták gazdáinak körében. Hiszen így sokkal szebben lehetne tartani környezetünket.

Fotó: Steiner V.
Read previous post:
Close