full screen background image
Keresés
2020 február 15 - szombat
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Szír migránsokat és román embercsempészt fogtak el Pörbölynél

Szír migránsokat és román embercsempészt fogtak el Pörbölynél

2020.01.25. A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai Pörbölyön ellenőrizték a 33 éves román férfit és a magukat szírnek valló illegális migránsokat.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai szombaton 01 óra 44 perckor ellenőriztek egy szlovák rendszámú járművet. Az egyenruhások igazoltatták az autó külföldi utasait, akik közül a sofőr román állampolgár volt, míg négy utasa szírnek vallotta magát – tudatta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A kocsiban tartózkodók sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 33 éves román járművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozók a román férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Mint azt megírtuk, a legutóbb a múlt hét pénteken fogtak el egy embercsempészt és hat , magukat szír állampolgárnak valló illegális migránst Tolna megyében, az M6-os autópályán, Paks térségében.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close