full screen background image
Keresés
2019 május 23 - csütörtök
  • :
  • :

Tavaszias idő várható Szekszárdon és környékén

Tavaszias idő várható Szekszárdon és környékén

2018.03.09. Tavaszias idő várható a hétvégén, Szekszárdon és környékén vasárnap már 17 fok is lehet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén szombat hajnalban 4, napközben 15, vasárnap hajnalban 7, napközben 17 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján a légmozgás szombaton és vasárnap élénk, az ég pedig közepesen felhős, illetve borult, vasárnap délután 1 mm eső hullhat.

Péntek délután Szekszárdon 15 fokot mutattak a hőmérők.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében is kellemes időjárás várható. Hétfőn hajnalban 9, napközben 17 fok, kedd hajnalban 6, napközben 15 fok, míg szerda hajnalban 6, napközben 15 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Az OMSZ előrejelzése szerint hétfőn 4-5 milliméter eső eshet.

Országos előrejelzés

Pénteken legfeljebb az északkeleti határ közelében fordulhat elő kisebb zápor. Az ország délnyugati felén több órás (szűrt) napsütés lehet, keletebbre viszont a köd feloszlása után is csak rövidebb napos időszakok lehetnek. Legtovább északkeleten maradhatnak rosszak a látási viszonyok. A szél sokfelé élénk, a Nyírségben erős lehet.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között alakul, a leghidegebb az Alföld középső tájain várható. A legmagasabb hőmérséklet plusz 7 és 15 fok között valószínű, délnyugaton lehet a legenyhébb az idő pénteken.

Szombaton rövidebb időre süthet ki a nap, északnyugaton várható több szűrt napsütés. Délutántól néhol – főként a Dunántúlon – kisebb eső, zápor előfordulhat. Többfelé megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 12-16 fok között, az Északi-középhegység térségében 10, 11 fok körül alakulnak.

Vasárnap a Dunántúlon lehet néhány órás napsütés. Napközben keleten helyenként, estétől nyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor. A szél nagy területen erős, a Nyugat-Dunántúlon helyenként viharos lehet.

A leghidegebb órákban plusz 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet, napközben a Dunától keletre 9-15, a Dunántúlon 15-20 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close