full screen background image
Keresés
2018 december 19 - szerda
  • :
  • :

Teljes kerettel készül a Sió Kupára a KSC Szekszárd

Teljes kerettel készül a Sió Kupára a KSC Szekszárd

2017.09.12. Hétfő éjjel megérkezett az Atomerőmű KSC Szekszárd NB I-es kosárlabda csapatának amerikai légiósa, Erica McCall, így Djokics Zseljko vezetőedző csapata immár teljes kerettel készülhet a hétvégi Sió Kupára és a Montpellier elleni Euroliga-selejtezőre.

2018hirdetés

Kedden délben sajtótájékoztató keretében mutatták be az előző idényben bajnoki ezüstöt szerző szekszárdiak negyedik nyári igazolását. A floridai Bakersfield városából származó, 21 esztendős Erica McCall első idényét kezdi Európában. A 188 cm magas, a 4-5-ös poszton egyaránt bevethető kosaras utolsó évesként az egyetemi bajnokság elődöntőjébe vezette a Stanford csapatát. A női profiligában (WNBA) szereplő Indiana Fever a második körben draftolta a kiváló adottságokkal rendelkező játékost. „Nagyon várom már a közös munkát és a remélhetőleg sikeres idényt” – mondta bemutatkozásában McCall. A lepattanózásban erős, rendkívül energikus amerikai bízik benne, hogy a gyorsan be tud illeszkedni a KSC játékrendszerébe, és hasznos tagja lesz a csapatnak.

Szükség is lesz McCall jó teljesítményére, hiszen nem akármilyen szezon elé néznek a szekszárdiak. Idén nemzetközi porondon is megméretnek: csak rajtuk – illetve a Montpellier elleni csatán – múlik, hogy az Euroligában, vagy az Európa Kupában szerepelnek majd. Magasra tették a lécet a magyar bajnokságban is, ahol tavaly sokáig emlékezetes döntőt vívtak a sokszoros bajnok Sopronnal, s végül arannyal felérő ezüstéremmel köszönték meg szurkolóik biztatását, támogatóik bizalmát.

Erica McCall és Jánossy Csaba erőnléti edző.

Túl az augusztus 14. óta tartó felkészülési időszak felén, az atomosok az elmúlt hétvégén a horvátországi Porecsben jártak, ahol két remek mérkőzést játszottak az Európa Kupában érdekelt orosz Jenyiszej Krasznojarszk ellen. Remek csapatokkal mérkőznek Studerék a saját rendezésű 48. Sió Kupa nemzetközi tornán is. Az elődöntőben a szlovén bajnok Celje gárdájával találkoznak csütörtök este, 18 órakor, míg a szombat délelőtti helyosztón a PINKK, vagy a román bajnok Sepsiszentgyörgy lehet az atomosok ellenfele. A KSC korábban négy alkalommal nyerte meg a közel fél évszázados hagyományokra visszatekintő felkészülési tornát (1989, 2001, 2006, 2011).

A sajtótájékoztatón Ács Rezső, Szekszárd polgármestere elmondta, a város a sikercsapat, a klubvezetés mögé állt, hogy közösen teremtsék meg a nemzetközi szereplés feltételeit. Újságírói kérdésre válaszolva a városvezető megerősítette: a szeptemberi közgyűlésen javasolni fogja, hogy megduplázva a korábbit, a város 40 millió forinttal támogassa a KSC-t. Ács Rezső emlékeztetett: az egyesület és az önkormányzat között az elmúlt években szorosabbra fonódott a kapcsolat. Ennek köszönhetően újultak meg tanintézmények tornatermei, öltözői, és ennek hozadékaként adhattak át kültéri kosárlabda pályát a Garay gimnáziumban és a Babits iskolában. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatásával pedig egy új streetball pálya épül a sportcsarnok szomszédságában.

Szabó Noémi hangsúlyozta: az önkormányzat segítsége nélkül a klub nem indulhatna nemzetközi sorozatban. „A város bizalma nem csak egy nagy lehetőség, de óriási felelősség is” – fogalmazott a KSC szakmai- és sportigazgatója.

2021 júniusáig meghosszabbította szerződését Djokics Zseljko és  KSC Szekszárd.

Djokics Zseljko (a fenti képen) vezetőedző örömét fejezte ki Erica McCall érkezése kapcsán, akivel immár teljessé vált a szekszárdiak kerete. Nincs sok idő az új légiós beépítésére, de az amerikai jó szellemű, igazi csapatjátékos, ezért a szakember szerint ezzel nem lesz gond. A formaidőzítés most a legfontosabb, hogy szeptember 26-án, saját közönségünk előtt a maximumot tudjuk nyújtani a Montpellier ellen. Akkor lehet esélyünk a párharc megnyerésére, és az Euroliga-indulásra – mondta a vezetőedző, aki ideérkezésekor azt a célt tűzte ki maga és a klub elé, hogy Szekszárd – a szőlő és bor mellett – a kosárlabda városa is legyen. „Most itt állunk, ennek a kapujában” – tette hozzá.

Az egyesület és a vezetőedző is hosszú távú együttműködésben gondolkodik, ezért a tréner a sajtótájékoztató végén aláírta új, 2021 júniusáig szóló szerződését. „Az a célom, hogy a következő négy évben bajnokcsapatot építsek Szekszárdon” – mondta Djokics Zseljko.

Szerző: Fekete László – Szekszárdi Vasárnap. A fotó a szerző felvétele.
Read previous post:
Close