full screen background image
Keresés
2020 február 21 - péntek
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Tengerentúli borversenyen nyert érmet a Vesztergombi Pince

Tengerentúli borversenyen nyert érmet a Vesztergombi Pince

2019.05.07. Eredményesen mérette meg magát a Vesztergombi Pince az Amerikai Egyesült Államokban (USA), Rochesterben megtartott Finger Lakes International Wine Competition borversenyen.

A pincészet most első alkalommal nevezett be amerikai borversenyre. A „bemutatkozás” jól sikerült, ugyanis a Csaba Cuvée 2016 ezüstérmet nyert a tengerentúli borversenyen – tudtuk meg Vesztergombi Csaba borásztól.

A pincészet ezzel az egyetlen olyan hazai borászat, mely vörösborával érmet szerzett a nemzetközi bormustrán.

Az érmet nyert cuvée-ről Vesztergombi Csaba elmondta, a bor cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot fajták azonos arányú házasításával készült el. A bort 22 hónapig érlelték közepes pörkölésű magyar és francia hordókban.

A borász megosztotta, szerették volna magukat Amerikában is megméretni, ezért neveztek be a versenyre. Hozzátette, elképzelhető, hogy a jövőben nagyobb figyelmet fordítanak a tengerentúli versenyekre.

A Finger Lakes International Wine Competition az USA egyik legnagyobb jótékonysági célt szolgáló borversenye, melyre több mint háromezer mintát neveznek be a termelők. A vakkóstolással megtartott borverseny borbíráinak mintegy kétharmada az Egyesült Államokból, egyharmada pedig azon kívülről érkezett.
Read previous post:
Close