full screen background image
Keresés
2020 május 25 - hétfő
  • :
  • :

Térítésmentesen használhatnak egy önkormányzati ingatlant az „Esőmanók”

Térítésmentesen használhatnak egy önkormányzati ingatlant az „Esőmanók”

2017.06.23. Térítésmentesen használhat egy Rákóczi utcai ingatlant az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület az önkormányzat jóvoltából. Az erről szóló határozati javaslatot a csütörtöki Közgyűlésen hagyta jóvá a képviselő-testület.

Az önkormányzat a javaslat értelmében hozzájárul ahhoz, hogy az egyesület az önkormányzat tulajdonában álló, a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. vagyonkezelésében lévő Rákóczi Ferenc utca 57. szám alatt található ingatlant térítésmentesen használja, és az autizmussal, illetve halmozott fogyatékossággal élő, önkiszolgálásra részben képes személyek nappali ellátó intézménye kialakítása céljából teljes körűen felújítsa.

Mivel a szóban forgó ingatlan  (pontosabban ingatlanok, mert két külön helyrajzi számon szerepel – a szerk.) társasházi ingatlannak minősül, így a felújításához, valamint a tetőtér beépítéshez a társasházi tulajdonosok hozzájárulása szükséges. Az egyhangúlag elfogadott javaslat szerint a Közgyűlés felhatalmazta a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft-t, hogy az ingatlanokon megvalósítandó beruházáshoz szerezze be a társasházi közösség hozzájárulását, és tegye meg a tetőtér, mint közös tulajdonú épületrész megszüntetésével, a tetőtér beépítéssel, valamint a társasházi alapító okirat módosításával kapcsolatos előkészületeket.

Ács Rezső polgármester azt javasolta, hogy – a mintegy 100 négyzetméter alapterületű ingatlant – tíz évre kapja meg térítésmentesen az egyesület.

Illusztráció: autismepicenter.com
Read previous post:
Close