full screen background image
Keresés
2020 augusztus 2 - vasárnap
  • :
  • :

Tíz fok feletti csúcshőmérsékletek várhatók Szekszárdon és könyékén

Tíz fok feletti csúcshőmérsékletek várhatók Szekszárdon és könyékén

2020.12.14. Szekszárdon és környékén pénteken néhány milliméter csapadék hullhat, ám a hétvégén száraz idő várható, tíz fok feletti csúcshőmérsékletekkel. 

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 4, napközben 11, szombat hajnalban 3, napközben 11, vasárnap hajnalban 1, napközben 12 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken élénk, szombaton mérsékelt, vasárnap mérsékelt, illetve élénk légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken borult, közepesen felhős, szombaton, illetve vasárnap közepesen felhős lesz. Pénteken 6-7 milliméter csapadék hullhat.

A jövő hét első felében is az ilyenkor megszokottnál magasabb nappali csúcshőmérsékletek várhatók. Hétfőn hajnalban 3, napközben 16, kedd hajnalban 7, napközben 12, szerda hajnalban 2, napközben 10 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Szerdán elenyésző mennyiségű csapadék hullhat.

Országos előrejelzés

Pénteken kezdetben többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé alakul ki eső, zápor, majd délelőtt északnyugat felől fokozatosan megszűnik a tartós csapadék, felszakadozik a felhőzet. Felhőátvonulások lesznek több-kevesebb napsütéssel, néhol futó zápor, északkeleten hózápor, a Dunántúlon helyenként zivatar előfordulhat. Emellett több helyen megerősödik, főként a Dunántúlon néhol viharossá fokozódik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet pénteken mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul.

Szombat reggelre főként keleten átmeneti köd, kis területen rétegfelhőzet is képződhet. Napközben nagyobbrészt napos idő várható. Csapadék nem lesz. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3, napközben plusz 6 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap reggelre is több helyen köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, napközben vastagodó fátyolfelhőzet szűri a napsütést. Elsősorban a Dunántúl északi felén helyenként megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a maximumhőmérséklet plusz 7 és 14 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Illusztráció: Kadarka.net

Kadsarka.net/MTI